Tottenham

Adebayor megígérte, hogy nem piszkálja az Arsenal szurkolóit

Vasárnap Tottenham-Arsenal londoni rangadót rendeznek a Premier League-ben, amelyen a Spurs mezében először léphet pályára Emmenuel Adebayor egykori csapata, az Arsenal ellen. Két éve, a Manchester City játékosaként a togói csatár gólt fejelt az Ágyúsoknak, és az egész pályát keresztülsprintelte, hogy az ő szurkolóikat bosszanthassa ünneplésével. Akkor azt ígérte, többször nem tesz ilyet, és most megismételte fogadalmát.

Emmanuel Adebayor a Tottenham Hotspur egyik mérkőzésén a Premier League-ben 2011 szeptemberében

"Ami két éve történt, az egy baleset volt, és bocsánatot kérek érte az Arsenal összes szurkolójától" - mondta Adebayor az ominózus gólörömről. "Néha mindannyiunkkal előfordul, hogy nem tudjuk kontrollálni az érzelmeinket, hiszen emberek vagyunk. Szégyellem, amit tettem, és mindenkitől bocsánatot kérek. Persze tudom, hogy ez nem változtatja meg a történteket."

A csatár az óta már a Real Madridban is megfordult, és ha lehet, akkor most még rosszabb helyen van, mint eddig, hiszen a Tottenham az Arsenal legnagyobb városi riválisának számít. Ennek ellenére bízik benne, hogy nem mérgesedik tovább a viszonya az Ágyúsok szurkolóival.

"Várom az Arsenal elleni mérkőzést, és ha lesz gólhelyzetem, mindent meg fogok tenni, hogy kihasználjam, de higgyék el, soha az életben nem fogok még egyszer úgy ünnepelni."