Rögbi-vb

Új-Zéland bojkottálná a következő világbajnokságot

  • VNA
Címkék:

Még csak a felénél tart a 2011-es rögbi-világbajnokság, a négy év múlva sorra kerülő franciaországi torna azonban már most is téma.

A hazai csapat sikeres szereplése miatt egyelőre teljes siker az Új-Zélandon zajló rögbi-világbajnokság, a háttérben azonban komoly erők feszülnek egymásnak. Erről szerdán kaphatott először híreket a közvélemény, amikor az új-zélandi szövetség kilátásba helyezte, hogy a Tiszta Feketék (All Blacks) névvel illetett csapatuk esetleg bojkottálná a következő, 2015-ben Angliában sorra kerülő világbajnokságot.

A sportág egyik meghatározó szövetsége ezzel a Nemzetközi Rögbi Szövetség (IRB) szabályozásai ellen tiltakozna. A szervezet vezetője, Steve Tew szerint ugyanis a jelenleg is futó tornán a hazaiak 7,5 millió eurós veszteséget könyvelhetnek el az IRB szigorú marketing szabályozásai miatt. A csapat emellett a felkészülési mérkőzések számának szabályozása miatt további bevételektől is elesik, mivel nem tudja az általa gondolt mértékben kiszolgálni szponzorait.

„El sem tudom képzelni, hogy az emberek mit szólnak majd az esetleges bojkotthoz. Szerintem kevesen lesznek boldogok, ha mindez valóban megvalósul, kíváncsi lennék, milyen reakciók lennének. Nem is beszélve arról, hogy a játékosok számára is teljesen elkeserítő lenne, ha nem vehetnénk részt a világbajnokságon” - reagált a hírre az idei világbajnokság ’A’-csoportját jelenleg veretlenül vezető csapat nevében Keven Mealamu.