Forma-1

Orvosa szerint Kubica F1-es autót fog vezetni 2012-ben

Menedzsere és kezelőorvosa szerint semmi sem akadályozza meg, hogy Robert Kubica jövőre ismét Forma-1-es versenyautót vezessen. Bár izomzatát újra fel kell építeni, november és január között elkezdheti a felkészülést a következő idényre.

Kubica menedzsmentje biztos a pilóta visszatérésében

"Arra nézve, hogy mikor tud ismét autót vezetni, nem tudok pontos időpontot mondani, mert ez a természeten múlik, de nagyon optimisták vagyunk" - mondta Daniele Morelli, a versenyző menedzsere, akinek szavait Riccardo Ceccarelli, Kubica kezelőorvosa is megerősítette. "Ki merem jelenteni, hogy Robert F1-es pilóta lesz 2012-ben. Azt még nem tudjuk, pontosan mikorra épül fel, de az biztos, hogy november és január között újra versenyautóba ülhet. Fokozatosan, de egészen csodálatos módon gyógyul fel. Idegsérüléseket is szenvedett, és az ínszalagok valamint az izmok is károsodtak. Most már az ujjvégződéseit is érzi."

Mint ismert, a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier október végégi adott "ultimátumot" a lengyel pilóta menedzsmentjének. Hogy a lehető legjobb párost állítsa ki a következő idényre, eddig az időpontig kell megválaszolniuk, versenyezhet-e Kubica a következő idény első futamán. Az olasz sajtó szerint, ha az istálló lemond Kubicáról, tesztpilótának kerülhet a Ferrarihoz, 2013-tól pedig akár Felipe Massát válthatja a tűzvörös autóban.

Kubica február 6-án egy olaszországi raliversenyen Skodájával nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A balesetben több helyen eltört a jobb lába, a jobb karja és keze pedig rendkívül súlyosan összezúzódott.