Nyilatkozat

Emiatt gurulhatott be Paulo Sousa

A szemtanúk szerint a Videoton vezetőedzőjével szemben törlesztettek, majd elkezdték fojtogatni a felcsúti "barátságos" meccsen.

Paulo Sousa itt a kispadon - Fotó:vidi.hu

Újabb érdekes nyilatkozat jelent meg a Sousa-üggyel kapcsolatban. Mint ismert, a FourFourTwo futballmagazin és a Puskás Labdarúgó Akadémia vegyescsapata a Nemzeti Sporttal játszott meccset szeptember közepén, ahol Paulo Sousa lefejelte a sportnapilap munkatársát, Borbola Bencét, akinek a sebét három öltéssel kellett összevarrni. Arról azonban idáig kevesebb szó esett, hogy a Videoton portugál edzője mi miatt tehette ezt. Most a Hír TV Stopper című műsorában Szöllősi György, a mérkőzés főszervezője mesélt az esetről részletesebben.

„TV-felvétel nincs, pár fotó készült, de nem a balhéról, mert akkor senkinek nem volt annyi lélekjelenléte, hogy képeket csinált volna. Én azért fogalmazok úgy, hogy összeverekedett két játékos, mert úgy érzem, ez áll a legközelebb a valósághoz. Többekkel beszéltem, akik itt voltak, szurkolókkal és barátokkal. Volt, aki azt a fázist látta, hogy Borbola Bence fojtogatta Paulo Sousát. Itt szerintem egy verekedésről beszélünk, ami nem egy túl örömteli dolog. Az első piros lapot Borbola Bence kapta volna, ha ez egy hivatalos mérkőzés, hiszen mi úgy láttuk, ő törlesztett.”

Szöllősi szerint cinikus csúsztatás egyedül Sousát felelőssé tenni az esetért. Szerinte a Nemzet Sport nem a megoldást keresi, hanem mintha kapva-kaptak volna azon, hogy megtörtént ez az eset, úgy érzi, alaposan túllőve a célon, egyoldalúan tálalták ezt az eseményt.

A sportnapilap főszerkesztője, Buzgó József szerint ez valótlan állítás.

„A Nemzeti Sport nem kívánja túlragozni a történetet, nem több és nem kevesebb történt, mint hogy Paulo Sousa elveszítette a fejét, és lefejelte Borbola Bencét. Kizárólag azután foglalkozunk az üggyel, hogy a rendőrségi nyomozás befejeződött.”