Forma-1

Button sokkal jobb nálam idén - Hamilton

A McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton szerint csapattársa - a korábban szintén vb-első - Jenson Button idén sokkal jobb munkát végez nála.

Hamilton fejet hajt csapattársa idei teljesítménye előtt

Hamilton igencsak felemás szezont fut idén, kétszer futamgyőzelmet ünnepelhetett, de több kétes baleset is köthető a nevéhez. Button szintén kétszer állt a dobogó tetején, és egyedül neki matematikailag még van esélye a vb-címre, reálisan persze nincs, lévén Sebastian Vettelnek egyetlen pont hiányzik a címvédéshez. Hamilton szerint Button hozzállása "hihetetlen" a versenyzéshez.

"Azt hiszem, nekem most vissza kell nyernem a formámat, és javulnom kell az eredményeket illetően, mert az utolsó négy futamom nem volt túl fényes - mondta kedden a Reutersnek a brit pilóta. - Jenson hihetetlen munkát végez...úgy érzem, az egész szezonban sokkal jobb nálam. Így az sem számít sokat, ha a hátralévő öt versenyen megelőzöm őt. Ebben az évben neki áll a zászló."

Button jelenleg 17 ponttal előzi meg márkatársát összetettben, az utóbbi négy nagydíjat illetően Hamilton mérlege 4., kiesett, 4., 5. helyezés, Buttoné 1., 3., 2., 2 pozíció.