Vasas

A végjátékunk még mindig harmatgyenge - Farkas Balázs

A Vasas-Híd 0-0-s döntetlent játszott a Lombard Pápa otthonában az OTP Bank Liga 10. fordulójában, amivel igazán egyik csapat sem lehetett elégedett.

Farkas Baéázs a Pápa ellen - Fotó:fcvasas.hu

Véber György, a pápaiak mestere a Vasas elleni találkozó után úgy fogalmazott, hogy az első félidő értékelhetetlen volt a számára. Ezt megerősítette a vendégek középpályása, Farkas Balázs is.

"A hazaiak mestere tökéletesen fogalmazott: pápai szemszögből az első félidő valóban értékelhetetlen volt - mondta az fcvasas.hu-nak Farkas. - Vasas játékosként azt gondolom, hogy nekünk állt a mérkőzés, 2-3 olyan labdaszerzésünk is volt az ellenfél térfelének közepén, amiket góllal kellett volna befejezni. Sajnos olyan passzban vagyunk, hogy nem tudunk betalálni. Ami pozitívum, hogy most már több helyzetünk volt, gyakrabban eljutunk a kapuig, mint a korábbi találkozókon. Örök optimista lévén inkább koncentráljunk a jó dolgokra: megint stabil volt a csapat, hiszen a Pápának egyetlen komolyabb helyzete volt, de Ferenczi Pista fejesénél is az egyik védőnk fején csúszott meg a labda, és így kerülhetett ziccerbe a csatár. Az szintén bizakodásra ad okot, hogy 3-4 alkalommal felértünk a támadások befejezéséhez, és volt legalább ugyanennyi ordító helyzetünk. A fejlődés tehát kézzel fogható, de a végjátékunk még mindig harmatgyenge. Mondhatnám azt, hogy értékes pontot szereztünk, de jó lenne most már egy győzelem is…"

A pálya közepén nagy az összhang a Videotontól érkező középpályás és Haris Mehmedagic között, amit Farkas Balázs is megerősít.

"Haris valóban kiválóan illeszkedett be a gépezetbe, jól tudunk együtt dolgozni. Különösen az első félidőben a passzjátékunk is működött, de ehhez kellett egy nagyszerű miliő egy nagyszerű pályával. A Perutz-stadionban lehet futballozni, remek a talaj, ellentétben a hazai körülményekkel. A pápai létesítmény alternatíva lehetne minden klub számára, hiszen nem lehet azt mondani, hogy óriási költségvetéssel gazdálkodnának, mégis rendben van minden. Tökéletes volt az időjárás is, nem délután 3-kor, „100” fokban kellett játszanunk. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzés színvonalát. Összességében szerintem nem volt ez rossz meccs, a góltalanság ellenére sem."