Női kosárlabda

50 milliós költségvetéssel tér vissza az élvonalba a Diósgyőr

  • MTI

A négy év után ismét élvonalbeli Diósgyőr női kosárlabdacsapata a mostani szezonban 50 millió forintból gazdálkodhat, melyet teljes mértékben a szponzorok segítségével teremtett elő a klubvezetés.

Mindez az együttes keddi szezonnyitó sajtótájékoztatóján hangzott el, melyen Szabó Tamás, a DKSK-MISI Kft. ügyvezetője elmondta, hogy hosszas tárgyalások sorozata vezetett el addig, amíg sikerült megtalálniuk azokat a gazdasági és szakmai partnereket, akikkel a csapat gond nélkül tud szerepelni az első osztályban.

Kiderült, a csapat 13 fős kerettel vág neki a küzdelmeknek, és célja, hogy bekerüljön az első nyolc helyezett közé.

"Igyekeztünk minden feltételt megteremteni, hogy zavartalan legyen a felkészülés - mondta az ügyvezető. - Sok előkészületi mérkőzésen csiszolódott a csapat, a klubszerkezet felépítésében azonban még vannak teendőink. Meghatároztuk a jegyárakat, a szurkolók 500, illetve 800 forintért válthatják meg belépőiket. Mérkőzéseinket Miskolcon, a Generali Arénában rendezzük. A bemutatkozásra október 1-jén, szombaton kerül sor, amikor 18 órától a Baja együttesét látjuk vendégül."

A szakmai oldalt Milen Vukicevic vezetőedző elemezte, aki harmadik alkalommal dolgozik a diósgyőri kosárlabdázásban, s ezúttal 1+1 évre kötelezte el magát.

Vukicevic azt mondta, nehéz feladatot vállalt, mert a játékosok nem egyszerre érkeztek, volt, aki csak augusztus végén csatlakozott a kerethez. Hozzátette, a gárda a felkészülés első szakaszában negyvenhét edzésen vett részt, a vegyes ráhangolás során több barátságos mérkőzést is játszott külföldi csapatokkal, és tornákon is szerepelt. A szakember fájlalta, hogy nem igazán tudtak számottevő magyar kosarast igazolni, ezért fordultak külföld felé.

Miskolcon július 14-én jelentették be, hogy a 2011/12-es idényben ismét lesz a városnak élvonalbeli női kosárlabdacsapata. Dr. Zsiga Marcell, a sportot is felügyelő alpolgármester akkor be is mutatta az egyesületet működtető gazdasági társaság ügyvezetőit, Szabó Tamást és Cserhalmi Edét. A DKSK négy évvel ezelőtt omlott össze, s a pénztelenség miatt akkor meg is szűnt a klub.