Szingapúri Nagydíj

Vettel játékautóval is indulhat a hiányzó egy pontért - sajtóvisszhang

  • MTI

A nemzetközi sajtó elsősorban Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnok német pilótájának hibátlan teljesítményét és címvédési esélyeit taglalta a vasárnapi Szingapúri Nagydíj másnapján.

Nagy-BritanniaThe Sun: "Jenson Button volt Szingapúrban az utolsó rivális, aki szorosan követni tudta a címvédés felé robogó Sebastian Vettelt. A brit második helye azonban csupán arra volt elég, hogy német riválisának neve - a Forma-1 legfiatalabb kétszeres világbajnokaként - néhány héttel később kerüljön rá a trófeára."

Daily Mirror: "A fiatal német kilencedik győzelmét aratta az idei 14. futamon, s ezzel végleg szétrombolta a riválisok vb-álmait. Tavaly az utolsó versenyig kiélezett csata folyt a vb-címért, ezúttal már a szezon utolsó hónapja előtt eldől a legfontosabb kérdés."

Daily Telegraph: "A világbajnoki trófeáért folyó verseny - ha lehet egyáltalán így nevezni - Japánban folytatódik, azon a helyszínen, ahol a Forma-1 történetében oly sok fontos eseményre sor került már. Vettelnek mindössze egy pontot kell szereznie Szuzukában ahhoz, hogy megvédje címét, a villanyfényes szingapúri GP-n ugyanis újabb rajt-cél győzelmet aratott."

The Times: "Lewis Hamilton korábban arról álmodott, hogy többszörös bajnok lesz, most pedig azt kell látnia, hogy egy nála két évvel fiatalabb pilóta egymás után kétszer nyeri meg a vb-t. A McLaren brit versenyzője azt hitte, ez az ő alapvető joga."

Sebastian Vettel, a Red Bull Renault versenyzője ül egy veterán autó tetején a Szingapúri Nagydíjon a Pilóták Parádéján 2011 szeptemberében

Spanyolország El País: "Vettel egyetlen sétagaloppra van a címvédéstől, és a Forma-1 történetének legfiatalabb kétszeres világbajnoka lehet."

Marca: "Vettel - egy pont és vége. A német hibátlanul versenyzett, és kihasználta a Red Bullban rejlő összes lehetőséget."

Sport: "Vettel egy másik bajnokságban versenyez. A Ferrarinak csodára lenne szüksége ahhoz, hogy behozza a technikai lemaradását. A Red Bullok még mindig nem merítették ki teljesen a lehetőségeiket."

Olaszország La Gazzetta dello Sport: "Szuper-Vettel. Egy ember egyedül a csúcson. A német győzelme már csak egyetlen ponton múlik. A Red Bull emlékművet állíthat neki. Michael Schumacher balesetét egész egyszerűen nehéz lenne kimagyarázni."

La Repubblica: "Sebastian 9. szimfóniája - most már csak egy pont hiányzik neki. A Vettel-uralom megállításához forradalomra lenne szükség."

Tuttosport: "Forma-Vettel."

Libertá: "Szingapúr királyát egy pont választja el a vb-címtől."

Németország Bild: "Vettel az idén olyannyira egyeduralkodó, hogy két hét múlva, Japánban akár egy játékautóval is rajthoz állhat a hiányzó egyetlen pont megszerzéséért."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Vettelt most már senki sem állíthatja meg."

Süddeutsche Zeitung: "Vettel már nem csak a vb-címért versenyez. Michael Schumacher rekordját is beállíthatja, vagy megdöntheti: a hétszeres világbajnok 2004-ben 13 futamon diadalmaskodott, Vettel az idén akár 14-et is nyerhet."

Ausztria Die Presse: "Statisztaszerepben a mezőny. Vettel előnye túl nagy, fölénye egyértelmű. Az üldözők önbizalomhiányban és kiegyensúlyozatlanságban szenvednek."

Kurier: "Nem bulizott az éjszaka királya. A pezsgők zárva, a világbajnoki pólók becsomagolva maradtak, és átszállítják őket a Japán Nagydíjra."

Krone: "Egyetlen pontocska hiányzik még - de Sebastian Vettel legkésőbb 14 nap múlva, Szuzukában minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka lesz. A Red Bull szupersztárja minimális esélyt sem adott a konkurenciának a villanyfényes Szingapúri Nagydíjon."