Spanyol foci

Rekordokat döntöget Mourinho Madridja - kiállításban

A Real Madrid idei nyolc tétmérkőzésén már négy piros lapot harcolt ki a pályán és egyet a kispadon, ami ebből a szempontból a legtermékenyebb szezonkezdetet jelenti a Királyi Gárda számára.

José Mourinho vezetésével a Real Madrid játéka szemre is sokkal keményebbé vált, mint korábban bármikor, és a statisztikák is alátámasztják ezt. A portugál szakember 66 mérkőzésén 17 piros lapot kapott csapata valamelyik játékosa, ami éles kontrasztban áll például azzal, hogy elődje, Manuel Pellegrini "uralma" alatt 48 meccsen csak ötször állítottak ki Real-játékost.

Sergio Ramos kap piros lapot a Barcelona és a Real Madrid bajnoki mérkőzésén 2011 tavaszán

Különösen szembetűnő, hogy az előző idényben a védelemből Marcelo, Carvalho, Pepe, Arbeloa és Sergio Ramos mind legalább két-két alkalommal előbb értek a zuhanyzóba, mint társaik. Ebben a szezonban volt már olyan lap, amit durva játékért osztottak ki a játékvezetők - Marcelónak a Barcelona elleni Szuperkupa-döntő visszavágón -, de a legutóbbi három alkalommal sérülésveszélyt nem okozó fegyelmezetlenségeikkel állíttatták ki magukat a madridiak: Marcelo műesésért kapott második sárgát Zágrábban, Khedira Ballesteros fellökéséért a Levante ellen, di María pedig kezezésért a Rayo Vallecano ellen.

A gyengébb képességű csapatok ellen nem mindig okozott gondot az emberhátrány a fővárosiaknak, de a Levante ellen ez nem volt igaz, a nagy meccsekről, különösen a Barcelona elleniekről nem is beszélve...