ZTE

Nehezebb helyzetben van a klub, mint azt gondoltam - Prukner

A kiesőhelyen álló zalaiak trénere, Prukner László nem egészen ilyen körülményekre számított, nem érzi azt az összefogást, amint előzőleg remélt.

Prukner László, a Zalaegerszeg vezetőedzője a Videoton elleni 4-1-re elvesztett bajnoki mérkőzésen
Prukner László, mióta átvette a Zalaegerszeg irányítását, három mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett csapatával. A Ferencvárostól néhány hete távozó szakember elmondta, nem teljesen erre számított, amikor Zalába szerződött.

"Azt gondolom, hogy mindenhol könnyen tudok akklimatizálódni, így volt ez Kaposváron, majd Budapesten és itt, Zalaegerszegen is. Egyébként Dunaújvárosban születtem, pontosabban Sztálinvárosban, s máig ez szerepel a személyi igazolványomban... Tanulmányaim révén Pécsre kerültem, a futball révén Szegeden is megfordultam, majd 1983-ban kerültem Kaposvárra. Futballoztam, de adódott egy állás a patinás Táncsics Mihály Gimnáziumban, amit elfogadtam. Testnevelés-földrajz szakon szereztem főiskolai diplomát, ezt követően egyetemi végzettséget  testnevelésből, szakos tanár vagyok, de tartottam előadásokat a Testnevelési Egyetemen, az ELTE-n és Pécsett is és a Pro-licenszes edzőket is oktattam. Huszonöt esztendőn át tanítottam, érdekel a sport elméleti része, de ezt akár egyszerűbben is megfogalmazhatom: szeretek tanítani" - jelentette ki a Ferencvárostól nemrég távozó szakember.
 
 Azt ugyanakkor ő sem tagadta, nehezebb helyzetben van a klub, mint ahogy azt elképzelte.

"Mindig őszintén nyilatkozok, most sem szakítok ezzel. A közhiedelem még a régi érában is az volt, hogy a város és a megye is kiáll a zalai futball mellett. Ennek meg volt az eredménye, hiszen az utóbbi tíz esztendő legeredményesebb időszakát produkálta a ZTE, s úgy éreztem, hogy megvan ez a folytonosság, ezért is szerződtem ide. Most viszont azt tapasztalom, hogy nehezebb helyzetben van a klub, az objektív munkakörülmények nem olyanok, mint azt gondoltam. Viszont látszik a szándék is, hogy változtassunk ezen, persze a lehetőségekhez mérten. Mindez jelenleg egy gyors vélemény a részemről az itt eltöltött rövid idő után, ami persze változhat, de most, a nehéz helyzetben nem érzem azt az összefogást, amint előzőleg reméltem" - jegyezte meg a Zalai Hírlapnak Prukner.