Szocsi 2014

Lysacek visszatér és az olimpiára koncentrál

  • MTI

Visszatér a jégre, és ott akar lenni a 2014-es téli olimpián Szocsiban, a férfi műkorcsolyázók mezőnyében Evan Lysacek, a tavalyi vancouveri játékok amerikai bajnoka.

A 26 éves sportoló az ötkarikás aranyérem megnyerése óta nem indult semmilyen versenyen, ugyanakkor hivatalosan nem jelentette be visszavonulását.


Lysacek az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának (USOC) közgyűlésén - miután átvette a hazájában a tavalyi év sportolójának járó díjat - azt mondta, Vancouver óta egyetlen edzést sem hagyott ki, most pedig csak arra összpontosít, hogy ott legyen a szocsi olimpián.

Az amerikai korcsolyázó a 2010-es játékokon legyőzte a Vancouverbe címvédőként érkezett orosz Jevgenyij Pljuscsenkót, és 1988 óta az első férfibajnoki címet szerezte az Egyesült Államoknak a sportágban. Pljuscsenko veresége után kijelentette: a bírák felfelé pontozták Lysacek produkcióját, amelyben például nem volt négyfordulatos ugrás.

"Nem haragszom Jevgenyijre, az emberek első felindulásukban mondanak néha olyan dolgokat, amelyek nem biztos, hogy teljesen megfelelnek a valóságnak" - vélekedett az esetről Lysacek.

A Vancouverben ezüstérmes, 2006-ban olimpiai bajnok, emellett háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok Pljuscsenko mindenesetre Szocsiban, hazai jégen ismét szembekerülhet az amerikaival, aki 2009-ben világbajnok, 2005-ben és 2006-ban pedig vb-bronzérmes volt.