Légiósiank

Juhász és Horváth gólt fejelt, magyarok nélküli hétvége Angliában

Juhász Roland az Anderlechtben, míg Horváth Gábor a Den Haagban talált fejjel az ellenfél hálójába, míg az angol első ás másodosztályban egyetlen magyar játékos sem kapott szerepet.

Juhász Roland remek gólt fejelt - Fotó:sporza.be

ANGLIA

A Premier League-ben Bogdán Ádám a kispadról nézte végig a Bolton 3-0-s vereségét az Arsenal otthonában. A WBA-Fulham gólnélküli találkozón Fülöp Márton kispados volt, Gera Zoltánt valamint a másik oldalon Somogyi Csabát nem nevezték. A QPR 1-1-et játszott az Aston Villával, Buzsáky Ákos nem állt be. A Newcastle United 3-1-re legyőzte a Blackburnt, de Kádár Tamás nem kapott helyet a keretben. A második ligában a Middlesbrough-Ipswich Town meccsen szintén nem született gól, Priskin Tamás nem volt a keretben. A hazai környezetben a Blackpool ellen 1-0-ra nyerő Portsmouth-ban Futács Márkó kispados volt. A West Ham United 1-0-ra verte a Peterborough-ot, de Kurucz Pétert nem nevezték. A Bristol City otthonában remiző Hull Cityben Gulácsi Péter cserepados volt.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás kisebb sérülése miatt nem volt a VfB Stuttgart keretének a tagja a Hamburg ellen hazai pályán 2-1-re elveszített mérkőzésen. A Mainz szintén hasonló arányban szenvedett vereséget otthon, Szalai Ádám sérülés miatt továbbra sem állhat rendelkezésre, Stieber Zoltán pedig nem állt be a találkozón. A másodosztályban Király Gábor védte a Fürthben vereséget szenvedő 1860 München kapuját. Lázok János a 71. percben állt be csereként a Duisburgba, amely 2-1-re kapott ki Bochumban.

OLASZORSZÁG

A Lazio otthonában 0-0-s döntetlent játszó Palermóban Simon Ádám nem léphetett pályára sérülése miatt. A válogatott stábja által megfigyelt Feczesin Róbert végig a pályán volt a 2-0-ra nyerő Bresciában a Cittaddella ellen. Vass Ádám és Varga Roland sérülése miatt nem kapott szerepet. Az AlbinoLeffe otthonában 3-1-es győzelmet arató Sampdoriában Koman Vladimir a kispadon ült, Laczkó Zsoltot nem nevezték. A Vicenza 1-1-es döntetlent játszott a Livornóval, ám Filkor Attila nem volt a keretben.

SPANYOLORSZÁG

A Levante hazai pályán 3-1-re verte a sérült Pintér Ádám nélkül felálló Zaragozát.

HOLLANDIA

A Waalwijk 2-0-ra legyőzte a NEC csapatát, amelyben Babos Gábor védett, Vadócz Krisztiánt az 58. percben cserélték le, Eppel Mártont nem nevezték. A Venlo ellen 2-0-s győzelmet arató Den Haagban Horváth Gábor szerezte fejjel csapata második gólját.

BELGIUM

A Beerschotot 3-2-re verő Anderlechtben Juhász Roland fejelte együttese első gólját, később sárga lapot kapott. Az Oud Heverlee otthonában 1-1-es döntetlent játszó címvédő Genkben Köteles László és Tőzsér Dániel is végig pályán volt. A Zulte Waregen otthonában 1-0-s vereséget szenvedő Kortrijkban Czvikovics Péter nem állt be. A Westerlo ellen gólnélküli döntetlent játszó Lierse-ben Kovács Pétert a 72. percben cserélték be.

OROSZORSZÁG

A Tomszkot hazai pályán 4-0-ra verő Zenitben Huszti Szabolcs a 61. percben lépett pályára.

GÖRÖGORSZÁG

A Rudolf Gergelyt a soraiban tudó Panathinaikosz a Kavala kizárása miatt szabadnapos volt a hétvégén. Az Ergotelisz otthonában 3-2-es győzelmet arató Olimpiakoszban Megyeri Balázs a kispadon ült. A Xanthi ellen 3-1-re veszítő OFI Krétában Bodor Boldizsár a 73. percben lépett pályára.

AUSZTRIA

A hazai környezetben a Rapidtól 3-0-s vereséget szenvedő Innsbruck kapuját Sáfár Szabolcs védte. Az Austria otthonában 2-1-es vereséget szenvedő Sturm Grazban Szabics Imrét a 81. percben cserélték le. A Kapfenberggel szemben 1-0-ra alulmaradó Mattersburgban Waltner Róbert a 88. percben állt be.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A skót bajnokságban a St. Johnstone-tól 2-0-ra kikapó Hearts kispadján Balogh János ült. A Luzern otthonában 2-0-s vereséget szenvedő Sionon nem tudott segíteni Vanczák Vilmos eltiltása miatt a svájci első ligában. Az Orduspor otthonában 0-0-s döntetlent elérő Samsunsporban Lázár Pál szintén eltiltása miatt nem lehetett a pályán a török bajnokságban. A norvég pontvadászatban a Sogndal ellen 1-0-ra veszítő Brann Bergenben Korcsmár Zsolt végig a pályán volt, csapattársa szívrohamot kapott, de azóta szerencsére jobban van.