Bajnokok Ligája

Frank de Boer Guardiolától kért tanácsot a Real-meccs előtt

Kedden este a holland bajnok Ajax a Real Madridnál vendégeskedik Bajnokok Ligája-mérkőzésen, és az amszterdamiak vezetőedzője, Frank de Boer korábbi barcelonai csapattársától, a katalánok jelenlegi mesterétől, Josep Guardiolától kért tanácsokat arról, hogyan kell legyőzni a Királyi Gárdát.

Frank de Boer magyaráz az Ajax játékosainak a caspat Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzése előtti edzésen 2011 szeptemberében

Frank de Boer 1998 és 2003 között a Barcelona játékosa volt, így nem kell neki bemutatni a spanyol bajnokságot, mégis úgy érzi, hogy sokat változott az elmúlt években a Primera División.

"Nagyobb a különbség a Barcelona és a Real Madrid játéka között, mint amikor én ott játszottam. A katalánoknak óriási csapatuk van. Természetesen a Real is nagyon erős, de a Barcelona olyan, mintha nem is erről a világról érkezett volna" - áradozott a szakember. "A Királyi Gárda így is bizonyította már, hogy óriási akadályt tud jelenteni, de a Barcelona a legjobb, egyszerűen azért, mert a legjobbak játszanak ott."

De Boer elismerte, hogy amikor legutóbb az UEFA központjában, Nyonban találkozott Josep Guardiolával, kikérdezte a gránátvörös-kékek vezetőedzőjét, hogy hogy lehet legyőzni a Real Madridot.

"Pepnek van tapasztalata abban, hogy kell ellenük játszani. Kikérdeztem, hogy ötleteket tudjak meríteni, és hogy megtudjam, szerinte mik a Real legnagyobb erősségei" - mondta.

A holland a megszerzett tudás ellenére is - vagy talán épp azért - biztos abban, hogy a Real Madrid lesz a keddi mérkőzés esélyese, amelyen ő a döntetlent előre aláírná, ha felajánlanák neki.