Rögbi-vb

Argentin vezéráldozat a wellingtoni skótverésen

  • VNA
Címkék:

Komoly árat fizetett az argentin válogatott Skócia legyőzése során, egyik legjobbjuk, Juan Fernandez Lobbe ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett.

Az Új-Zélandon zajló rögbi világbajnokság „B”-csoportjában vasárnap Wellingtonban az egész torna egyik legszorosabb mérkőzését rendezték. Az Argentína-Skócia találkozót végül 13-12-re a dél-amerikai csapat nyerte meg, így hatalmas lépést tett a negyeddöntős szereplés felé. A 73. percben Amorosino célja jelentette az argentin fordítást, amely azonban nem járt áldozatok nélkül. Hétfőre ugyanis kiderült, hogy a mérkőzésen a bal lábán megsérülő Juan Fernandez Lobbe keresztszalag-szakadást szenvedett, így a pumák csapatkapitány-helyettese várhatóan hat hónapig partvonalon kívülre kerül.

Az egyelőre még kérdéses, hogy Santiago Phelan kapitány akar-e kieső játékosa helyére új rögbist nevezni. Az is kérdéses továbbá, hogy az argentin csatársor egyik meghatározó játékosának számító 29 esztendős Fernandez Lobbe hazautazik-e vagy pedig a torna ideje alatt még a helyszínen lábadozik. Az argentin csapat október másodikán lép pályára utolsó csoportmérkőzésén, ahol ellenfele az eddig nyeretlen Grúzia lesz.