EBEL

Balszerencsés vereséget szenvedett a Fehérvár Klagenfurtban

Remekül játszott, de peches vereséget szenvedett a sérülésektől sújtott Fehérvár a rekordbajnok Klagenfurt otthonában.

A kapuban Bálizs Bencével felálló Fehérvár jól kezdte a találkozót, kulturált és fegyelmezett hokit bemutatva meglepte a hazaiakat és a 33. percben Kovács góljával a vezetést is megszerezte. További helyzetek akadtak a vendégek előtt, de nem sikerült megduplázni az előnyt. Az albavolanhockey.hu beszámolója szerint a Klagenfurt egészen a 48. percig nem tudott mit kezdeni a Sapa védekezésével, akkor azonban Scofield emberelőnyben bevette a kitűnően védő Bálizs kapuját.

Az 54. percben Geiernek sikerült megfordítania az állást, így nagy nehézségek árán mindkét pontot otthon tartották a hazaiak, akik továbbra is száz százalékos teljesítménnyel állnak az EBEL pontvadászatának élén. A SAPA Fehérvár legközelebb pénteken a Znojmo ellen lép pályára idegenben, majd vasárnap a Medvescsak ellen hazai pályán.

EBEL
EC KAC - Sapa Fehérvár AV19 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Klagenfurt, 4100 néző, vezette: Altersberger, Erd, Hofer, Hüter.
EC KAC: Swette - Furey, Reichel, Kalt, Koch, Lammers, Siklenka, Ratz, Scofielf, Spurgeon, Hager, Hundertpfund, Holzer, Brandner, Schellander, Pirmann, Isopp, Herrnegger, Geier M., Herburger, Geier S. Vezetőedző: Emanuel Viveiros.
Sapa Fehérvár AV19: Bálizs - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Kovács, Pratt, Borgatello, Palkovics, Johansson, Ryan, Durco, Sille, Benk, Sikorcin, Nagy, Orbán, Magosi, Tóth. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Gólszerzők: Scofield (48.perc), Geier S. (54.perc), illetve Kovács (33.perc)