Evezés

Juhász Adrián egy nap két bajnoki címet szerzett

  • VNA/MESZ

Pénteken a szegedi Maty-éri pályán bonyolították le a 112. evezős országos bajnokság első versenynapját. A háromnapos regattán 44 versenyszámban hirdetnek bajnokot.

A 2011. évi felnőtt országos bajnokság első versenynapján az idén olimpiai kvótát szerző Juhász Adrián (Tisza Evezős Egylet) két bajnoki címet szerzett: először a férfi U23-as egypárevezősök között, majd a kormányos nélküli kettesek versenyében Simon Bélával. Utóbbi számban klubtársaikat: Vallyon Bencét és Novák Edvint előzték meg; harmadik lett az ifjúsági világbajnokságon kilencedik helyezést szerzett bajai egység: Vancsura Bendegúz és Csányi Péter.

Az U23-as egypárevezősök között második helyen az Eb- és U23-as vb-n is a 10. helyen végző Széll Domonkos (Csepel EK) ért célba, harmadikként Csankó Péter (Velencei-tavi VSI) evezett át a célvonalon. Varga Tamás (EDF Démász Bajai SVSC) és Galambos Péter (Vác VEC) a normálsúlyú egypárevezősök mezőnyét utasította maga mögé. A két versenyző között izgalmas verseny alakult ki a hajrában, de Galambos Péter hiába „gyújtotta be rakétáit”, a célba már csak Tamás után ért be.

Női egypárevezősben Gyimes Krisztina (Győri VSEK) szerezte meg az elsőséget a könnyűsúlyú Hajdú Zsuzsanna (Csepel EK) előtt; harmadik Szabó Katalin (Vác VEC) lett.
Bronzérmet szerzett pénteken könnyűsúlyú négypárevezősben a világ- és Európa-bajnok Hirling Zsolt, aki a Vác VEC színeiben ült hajóba. A szám győztese az EDF Démász Szeged VE csapata, második a DNHE egysége lett.