Túraautó

Jövőre is lesz WTCC futam a Hungaroringen

  • VNA

Jövő májusban ismét láthatjuk a Hungaroringen versenyezni Michelisz Norbertet, a túraautó világbajnoki sorozat ugyanis újra ellátogat Magyarországra.

A Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) csütörtökön kiadta a túaautó világbajnoki sorozat (WTCC) 2012-es versenynaptárát. Jövőre két részre oszlik majd a Michelisz Norbertet is a mezőnyében tudó nemzetközi bajnokság, az év első felében az európai, a másodikban pedig az Európán kívül pályák kaptak helyet. A meglepő változás, hogy Oscherslebent az eredeti tervekkel ellentétben nem egy másik németorszégi helyszín váltja fel a naptárban, hanem az ausztriai Salzburgring. A világbajnokság 2005-ös indulása óta ez lesz első év németországi verseny nélkül.

Michelisz Norbert peches volt az idei második hungaroringi futamon
Marcello Lotti korábbi ígéretéhez híven az idén remek versenyeket produkáló Hungaroring is része a versenynaptárnak, május 6-án érkezik hozzánk ismét a WTCC sorozat mezőnye. Marrakesh (Marokkó) visszatér a programba, búcsúzik viszont Oschersleben mellett Zolder és Brno is a helyszínek közül. Jövőre is csak egy kínai fordulót rendeznek, Guangdong helyett azonban az előzetes naptárban már Sanghaj neve szerepel. Bár voltak arra irányuló tervek is, hogy 2012-ben 14 fordulós legyen a világbajnokság, egyelőre maradnak az idén is látott 12 versenyes változatnál. Jövőre viszont megváltozik a bajnokság időmérő rendszere is, amelyről az Eurosport túraautó világbajnoki blogja ír részletesen.

A WTCC sorzat 201. évi előzetese versenynaptára
Március 11 - Monza, Olaszország
Április 1 - Valencia, Spanyolország
Április 15 - Donington Park, Anglia
Április 29 - Salzburgring, Ausztria
Május 6 - HUNGARORING, MAGYARORSZÁG
Május 20 - Marrakech, Marokkó
Június 10 - Porto, Portugália
Július 22 - Curitiba, Brazília
Szeptember 23 - Sonoma, USA
Október 21 - Suzuka, Japán
November 4 - Shanghai, Kína
November 18 - Makaó