Milan

Gallianit aggasztják Pato sorozatos sérülései

Csalódottságának adott hangot Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke amiatt, hogy Alexandre Pato szerdán az Udinese ellen ismét megsérült, de reméli, hamarosan visszatérhet a pályára a brazil.

Galliani kozíliumot hívott össze Pato (középen) ügyében

A 22 éves támadó 2007-ben igazolt a Milanhoz, első két évében szinte sosem hiányzott a pályáról, de az utóbbi két esztendőben folyamatosan izomsérüléssel bajlódik. Az Udinese ellen a közelben sem volt más futballista, Pato egy rossz mozdulatot követően jelezte, nem tudja folytatni a játékot.

"Ez már nem a szerencséről vagy a balszerencséről szól. Találkozót kezdeményeztem Alllegri vezetőedző, az erőnléti edzők és az egészségügyi személyzet között, hogy megpróbáljuk megtalálni az okát annak, hogy miért van az, hogy egy játékossal két évig semmi probléma sem volt, most pedig folyamatosan meghúzódik" - mondta a sportvezető a La Gazzetta dello Sportnak.

Pato kidőlése csak olaj volt a tűzre a vörös-feketéknél, ahol Taye Taiwo, Mathieu Flamini, Alexandre Pato, Zlatan Ibrahimovic és Robinho is betegszabadságát tölti. "Biztos vagyok benne, hogy visszatérünk a győztes útra, amint újra hadra foghatóak lesznek a sérült játékosaink. 10 vagy 12 emberről van szó, ez nehéz helyzet, de el fog múlni."

A címvédő Milan három fordulót követően még győzelem nélkül áll a Serie A-ban, két ponttal. Szombaton este a San Siróban a Cesenát fogadja Massimiliano Allegri együttese.