Bundesliga előzetes

Bayern-Bayer rangadó, a címvédő Stieberék otthonában

Jupp Heynckes, a Bayern München trénere tavalyi csapatát, a Leverkusent látja vendégül, míg a szezont gyengén kezdő Borussia Dortmund a szintén nem brillírozó Mainzhoz látogat a Bundesliga 9. fordulójában.

FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 15:30
Hathárom-tipp: 2
A címvédő, ám eddig csupán két meccsét megnyerő, s csak 11. Borussia Dortmund Stieber Zoltán és Szalai Ádám csapatához, a 13. pozíciót elfoglaló Mainzhoz látogat. A magyar válogatott játékosokat felvonultató együttes kifejezetten jól kezdte a szezont, de utána erősen visszaesett. Jelenleg a 13. helyen állnak, nem sokkal a kiesőzóna előtt, de nem ez az összecsapás lehet az, ahol elkezdik a pontjaikat gyűjtögetni.
FC Schalke 04-SC Freiburg 15:30 Hathárom-tipp: 1
A Freiburgot fogadó Schalke kispadján már nem Ralf Rangnick ül majd, az egészségi okokból távozott tréner helyett segítője, Seppo Eichkorn irányítja a csapatot.
"Hosszas gondolkodás után után úgy döntöttem, hogy pihenésre van szükségem, a jelenlegi állapotomban ugyanis nem tudnám sikerre vezetni és segíteni a csapatot a fejlődésében" - írta Rangnick a Schalke hivatalos honlapján kiadott közleményben, amelyben további sikereket kíván az együttesnek.
A gyengélkedő Freiburg ellen még hivatalos edző nélkül is a nagyobb nevekből álló Schalke 04 a találkozó esélyese.
VfL Wolfsburg- Kaiserslautern 15:30 Hathárom-tipp: XA nagy kérdés, hogy az igencsak eklektikusan szereplő VfL elindul-e felfelé, vagy ismét egy könnyebbnek tűnő meccsen botlik meg. Felix Magath együttese már eddig is fontos pontokat vesztett, de a Schalke 04-t például sikerült legyőznie. A Farkasok legutóbb Hoffenheimben kaptak ki viszonylag simán, míg a Kaisereslautern a Mainzot győzte le. Amelyik csapat nyer, ellép a másiktól a tabellán.
Borussia Mönchengladbach-1. FC Nürnberg 15:30
Hathárom-tipp: 2

A hazaiak egyértelműen a szezon meglepetéscsapatának számítanak, és csak nem akarnak „kipukkadni”, ahogyan arra sokan számítottak. Lucien Favre, az együttes vezetőedzője azonban megpróbál a realitás talaján maradni.
Pontosan tudom, hogy meg kell küzdenünk minden egyes pontért. Reálisnak kell lennünk, amikor értékeljük a teljesítményünket, a futballban minden nagyon gyorsan történik, elég csak pár hónapot vissza gondolni. Berlinben is csak a második évben voltam igazán sikeres, most is folyamatosan fejlődünk, hogy tudjuk gyűjtögetni a pontokat” - mondta a svájci szakember.
Most sem ígérkezik könnyűnek a dolguk, hiszen az eddig kifejezetten stabilan szereplő Nürnberg látogat  Mönchengladbachba.
FC Augsburg-Hannover 96 15:30 Hathárom-tipp: 2Az utolsó előtti helyen szerénykedő Augsburg a Hannovert fogadja. Huszti Szabolcs egykori együttese az 5. helyen áll, így ők számítanak a találkozó esélyesének.  Sofian Chahed, a csapat tunéziai játékosa nem szeretné alábecsülni az ellenfelet.„Otthon a nézőink előtt bizonyítani akarunk, de nem szeretnénk lebecsülni az Augsburgot. Amennyiben már az első percben nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, a végén három ponttal fogunk gazdagodni. Az ellenfelünk már idén is többször bizonyította az erősségeit, de a stabilitásunk érdekében meg kell szerezni a győzelmet – jelentette ki a 28 éves középpályás.

Rangadót rendeznek Münchenben
Bayern München-Bayer Leverkusen 18:30 Hathárom-tipp:1Az éllovas Bayern München - amely sorozatban öt győzelemnél tart, és klubrekordot állított fel azzal, hogy a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában megvívott legutóbbi nyolc mérkőzésén egyetlen gólt sem kapott - a Leverkusennek játszik izgalmasnak ígérkező meccset. Az összecsapás egyértelműen a forduló rangadójának mondható.„Jelenleg nagyon boldog vagyok. Hosszú idő óta nem éreztem ezt, de már a júliusi edzőtáborban tudtam, hogy az elkövetkezendő hónapok fantasztikusak lehetnek. Teljesen motivált vagyok, készen állok az újabb kihívásokra” - nyilatkozta Franck Ribéry a müncheni szárnyalásról.
Annak ellenére, hogy a Leverkusen legutóbb 4-1-es vereséget szenvedett az 1. FC Köln csapatától, Robin Dutt, a csapat trénere bizakodó a Bayern elleni csata előtt.„100 százalékig megbízom a csapatban, azért is mondom, mert láttam, hogy dolgoztuk fel a vereséget. Nagy próbatétel előtt állunk, de szeretnénk nyerni a Bayern München ellen. A bajorok lenyűgöző formában vannak, nagyon stabilak és minden pillanatban harmóniát sugároz a játékuk” - mondta a leverkuseni edző, aki Michael Kadlecre és André Schürrlére sem számíthat a szombati rangadón.A találkozó a Bayern München vezetőedzője, Jupp Heynckes számára is izgalmas lesz, hiszen tavaly még a gyógyszergyáriakat irányította.