Serie

A Milannak is megvan az első győzelem, a Napoli és a Fiorentina ikszelt

Takaréklángon is le tudta győzni a címvédő AC Milan a Cesenát a Serie A ötödik fordulójában. A piros-feketék korán megszerezték a vezetést Seedorf nagyszerű góljával, amit nagy nehézségek nélkül tartottak meg a gyenge ellenféllel szemben. A Napoli és a Fiorentina gólnélküli döntetlent játszott egymással.

Clarence Seedorf örül a Milan-Cesena Serie A-mérkőzésen szerzett góljának a San Siróban 2011 szeptemberében

Gyorsan megszerezte a vezetést a Milan, Clarence Seedorf az ötödik percben a bal oldalról jobbal tekert a hosszú felsőbe. (1-0)

A korai gól túl jót nem tett a mérkőzésnek, mivel a Cesenában nem volt meg az erő ahhoz, hogy komoly nyomás alá helyezze a tavalyi bajnokot. A tartalékos, hosszú sérültlistával rendelkező piros-feketék pedig csak annyit hoztak ki magukból, amennyit kellett.

Néhány helyzetet azért így is kialakítottak a csapatok, a vendégek főleg az első félidőben tudtak veszélyeztetni, míg a hazaiak a második játékrészben is el-eljutottak az ellenfél kapujáig. El Shaarawy nagy ziccert hagyott ki a 49. percben, majd Cassanónak is volt néhány lehetősége, de újabb gól nem született.

A címvédő így is megszerezte első győzelmét a bajnoki szezonban a negyedik lejátszott mérkőzésen, és a szintén botladozó kihívók nyomába eredt.

A Napoli-Fiorentina találkozón a Violák igazolták, hogy miért számítanak a nápolyiak mumusának, főleg az első félidőben játszottak fölényben, és alakítottak ki veszélyes helyzeteket. Gólt azonban nem tudtak szerezni, ahogy a második játékrészben sem, amikor a Napoli már összekapta magát, és főleg a mezőnybeli harc dominált.

Így tehát egyik csapat sem tudott a bajnokság élére állni, pedig bármelyikük elérhette volna ezt egy győzelemmel.

Serie A
5. forduló
Milan-Cesena 1-0 (1-0)
gólszerző: Seedorf (5.)
Napoli-Fiorentina 0-0