NB I előzetes

A Honvéd Siófokon feledtetné a kupakudarcot

  • Göbölyös János

Szombaton öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 10. fordulója. A harmadik helyezett Honvéd a sikertelen Magyar Kupa-mérkőzés után a stabil középcsapattá vált Siófok otthonába látogat.

Kevés kiszámíthatatlanabb csapat van a mezőnyben, mint a Siófok. A jelző ezúttal inkább pozitív jelentést takar, hiszen a csapat általában a nagyok ellen teszi oda magát, és hozza a váratlan eredményeket. Siófokon sem a Debrecen, sem a Videoton nem tudott nyerni (0-0), egyedül a Győrnek sikerült összehoznia egy minimális különbségű (1-0) győzelmet. OTP Bank Liga 10. forduló
BFC Siófok–Budapest Honvéd
Siófok, 09.24., szombat, 18.00  Vezeti: Andó-Szabó Sándor (Kelemen A., Kepe A.)
Hathárom-tipp: x
Gólparádéra ezúttal sincs sok esély, bár ez foglalkoztatja talán legkevésbé a Horváth-Mihalecz párost, számukra az a legfontosabb, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi idegőrlő szereplés, amikor szinte végig a kiesés ellen kellett küzdenie a csapatnak. Idén láthatóan stabilabb lett az együttes védekezése – mindössze nyolc gólt kapott kilenc forduló alatt -, ugyanakkor a támadójáték nem igazán kápráztatja el a szurkolókat. Az viszont mindenképpen a fejlődés jele, hogy a Siófok bárki ellen képes szoros eredményt elérni, hogy aztán ez éppen melyik csapat számára hány pontot jelent, az inkább a pillanatnyi, mintsem a tartós forma alapján dől el. Horváth Károly, a klub szakmai igazgatója az nb1.hu-n először a szombati ellenfelet dicsérte, majd azt is elmondta, mi a feladat a kispestiek ellen:
,,Úgy gondolom, a Honvédnak nincs rosszabbik arca, ezt bizonyítják az eddigi eredményei is. Sokkal jobb játékot játszik, mint az előző félévben. Nehéz lesz megtalálni azt a harcmodort, amellyel eredményesek lehetünk ellene, de természetesen erre törekszünk”.
Kispesten még mindig a szerdai kupakudarc foglalkoztatja a szurkolókat, s bár a szakmai stáb megpróbálja kiverni a játékosok fejéből a Szigetszentmiklós elleni kiesést, nem könnyű felejteni. Supka Attila vezetőedző is erről beszélt többet a honvedfc.hu-nak adott nyilatkozatában:
,,Nagyon szerettük volna a kispesti hagyományokat folytatni a kupában. Már nyertem egy Magyar Kupát a Honvéddal, majd azután a döntőig vezettem a csapatot, a finálé előtt mondtam le. Szerdán körülbelül tizenkettő százszázalékos ziccert hagytunk ki, kapufát rúgtunk, a tizenegyes kimaradt, szerintem egy szabályos gólunkat nem adott meg a bíró. Szóval, sok lehetett volna a vége a javunkra. Nem tudok mást mondani, óriási fölényben játszottunk, de a csapat nem koncentrált megfelelően, volt baki hátul is, elöl meg minden kimaradt. Más klubbal is megtörténik ilyesmi, hogy korán búcsúzik a kupaküzdelmektől. Átbeszéltük a hibákat, remélem, ez nem lesz kihatással a szombati teljesítményünkre. A Siófok elsősorban hazai pályán ért el jó eredményeket, ezért nehéz mérkőzésre számítok”.
Az eltiltott Akassou a jövő héten térhet vissza a csapatba, Novák már edzett a héten, de a játéka még kérdéses, míg Délczeg és Diaby továbbra sem bevethető.

Forma-index (az elmúlt öt mérkőzés alapján)
Siófok - Budapest Honvéd
ellenfél eredmény pontszám
SIÓFOK      
Kaposvár 3-1 2  
Diósgyőr 1-2 0  
Debrecen(NBI) 0-0 1  
Pécs(NBI) 1-1 1,25  
ZTE II(MK) 2-0 2,50  
Aktuális forma-index*   1,35  
HONVÉD      
Gyirmót(LK) 0-3 0  
MTK(LK) 0-2 0  
Pápa(NBI) 1-3 0  
Újpest(NBI) 2-0 2  
Szigetszentmiklós(MK) 1-2 0  
Aktuális forma-index*   0,40  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)