Rögbi-vb

A franciák tartalékoltak, a Tiszta Feketék már a nyolc között

  • VNA
Címkék:

Új-Zéland nyerte az „A”-csoport rangadóját, így már biztosan negyeddöntős a világbajnokságon, a franciákra Tonga ellen még egy sorsdöntő mérkőzés vár.

Szombaton az „A”-csoport rangadójával folytatódott a rögbi világbajnokság. Az eddig mindkét mérkőzését megnyerő francia válogatott a szintén veretlen házigazda Új-Zélanddal mérkőzött. A 60.000 néző előtt rendezett mérkőzést a Tiszta Feketéknek becézett hazaiak kezdték jobban, akik Thompson céljával már a 10. percben vezettek. A 21. percben már 17-0 volt az állás, a franciák védelme nem igazán tudott ellenállást kifejteni. A tartalékosan felálló európai csapat végül sima 37-17-es vereséget szenvedett, de a jövő héten Tonga legyőzésével így is negyeddöntős lehet.

A „B”-csoportban is rendeztek mérkőzést szombaton, ahol az eddig veretlen angol válogatott a pont nélküli román csapattal játszottak. A Dunedinben rendezett mérkőzésen érvényesült a papírforma, ahol a románok mindössze egyetlen büntetőre voltak képesek. A tíz célt szerző angoloknál Mark Cueto és Chris Ashton villogtak, akik három-három célt is vittek a mérkőzésen. Az angol csapat végig nagy sebességgel játszott és végül fölényes, 67-3-as győzelmet aratott a világbajnokságra utolsóként kvalifikáló és a most harmadik vereségét elszenvedő román csapat ellen.

Rögbi-világbajnokság 3. forduló
A-CSOPORT
Új-Zéland–Franciaország 37–17 (19–3)
B-CSOPORT
Anglia–Románia 67–3 (34–3)