Olasz foci

Galliani szerint a sok sérült miatt nem megy a Milannak

Az AC Milan még győzelem nélkül áll a 2011/2012-es bajnoki idényben, három forduló után mindössze a 16. pozíciót foglalja el az olasz pontvadászatban. A lombardiai klub alelnöke szerint, ha felépülnek a sérültek, a bajnok újra rátalál a "győztes" útra.

Adriano Galliani
Adriano Galliani a La Gazetta dello Sportnak adott interjújában a sok hiányzóval magyarázta a címvédő  gyenge szezonkezdését. A klubvezető szerint azonban amint felépülnek a most lábadozó labdarúgók, a csapat újra meccseket fog majd nyerni.

"Meggyőződésem, hogy újra rátalálunk a helyes útra, amint a sérült játékosaink visszatérnek a pályára. Jelenleg 10-12 futballistánk bajlódik sérüléssel, ami nagyon durva, de előbb-utóbb megszűnik ez az állapot" - mondta Galliani, aki párbeszédet kezdeményezett a szakvezetéssel, hogy kiderítsék mi állhat a sok "maródi" játékos hátterében.

"Ez nem szerencse vagy balszerencse kérdése. Összehívtam egy találkozót a vezetőedző, az erőnléti edző valamint az orvosi stáb tagjaival, hogy megpróbáljuk megérteni, hogy az a játékos, aki 2008-ban és 2009-ben végig futballozta az idényt miért szenved el most sokadik alkalommal izomsérülést" - utalt Alexandre Pato esetére a tar klubvezető.

A milánói piros-feketék jelenleg a 16. helyen állnak a Serie A-ban, három forduló alatt mindössze két pontot sikerült gyűjteniük címvédőként. A csapat húzóemberei közül Zlatan Ibrahimovic, Robinho, Mathieu Flamini és Alexandre Pato sem tud Massimilliano Allegri rendelkezésére állni, az új igazolások közül Taiwo és Mexes pedig még be sem mutatkozott új klubjában.