Bundesliga előzetes

Az edző nélküli HSV látogat Hajnalékhoz

Papíron sima összecsapást rendeznek a Bundesliga 7. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén: az eddig nyeretlen Hamburg Stuttgartba látogat.

Papíron sima összecsapást rendeznek a Bundesliga 7. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén

VfB Stuttgart – Hamburger SV 20.30 (Eurosport2)
Hathárom-tipp:1
Szörnyű sorozatban van a hamburgi együttes, zsinórban négy meccs óta nem szereztek pontot Zé Robertóék. Ennek meg is lett az eredménye, Frank Arnesen sportigazgató a Borussia Mönchengladbachtól szombaton elszenvedett 1-0-s vereség és a szakemberrel folytatott többszöri egyeztetés után határozott úgy, hogy a klub megválik Michael Oenning vezetőedzőtől. Az új trénert még nem nevezték meg, amíg nincs hivatalos kinevezés Rodolfo Cardoso, korábbi másodedző hozza meg a vezetőedzői döntéseket.

A Stuttgartnál ezzel szemben a legnagyobb a nyugalom, hiszen a csapat a Bundesliga 6. helyén áll, ami a tavalyi kiesés elleni harchoz képest igencsak megnyugtató. A vezetőedzőnek, Bruno Labbadiának is fontos lehet a találkozó, hiszen korábban a kikötővárosiakat irányította (a 2009-2010-es idényben, 2010 áprilisában menesztették).

Sajnos úgy tűnik, Hajnal Tamás kiszorult a kezdőcsapatból, az elmúlt két (győztes) bajnokin csak csereként kapott szerepet, nagy valószínűséggel ez most is így lesz. Áprilisban a VfB hazai pályán 3-0-ás győzelmet aratott az Elba-partiak felett.