Golf

Tiger Woods játszik a földrengés áldozataiért

  • VNA
Címkék:

Bár a világranglistán folyamatosan hátrébb csúszik, márkanevét kihasználva Tiger Woods így is hihetetlen összegeket képes megmozgatni - november elején most éppen jótékony céllal.

Ha már jelenleg a férfiak mezőnyében nincs sok sikerélménye, megpróbál a hölgyekkel is versenyre kelni Tiger Woods. Az egykori világelső golfozó ugyanis bejelentette, hogy november elsején egy jótékony céllal rendezett tornán indul el Japánban. A 35 esztendős, tizennégyszeres major győztes golfozó a márciusi földrengés áldozatainak megsegítésére rendezett tornán játszik majd kilenc szakaszt három japán női golfozó, Miho Koga, Shinobu Moromizato és Rui Kitada ellen.

Woods ugyan a hétfőn nyilvánosságra hozott világranglistán újabb három helyet csúszott hátra (immáron csak a 49. helyen áll), de népszerűsége és ismertsége így is töretlen az ázsiai régióban. A Japán déli részén, Miki városában sorra kerülő esemény bevételét a természeti katasztrófa által leginkább sújtott körzetnek adják át, az előzetes kalkulációk szerint Woods márkanevét kihasználva akár 1,2 millió eurós összeg is összejöhet a szervezők számára.