Edzőváltás

Ranieri aláírta szerződését az Internél - hivatalos

Az olasz Internazionale hivatalos közleményben tudatta, hogy a futballcsapat vezetőedzője Claudio Ranieri lesz 2013. június 30-ig.

Ranieri csütörtök délelőtt írta alá két szezonra szóló szerződését a kék-feketéknél, akik "sok sikert kívántak neki és segítőinek a munkához."

Az együttes délutáni edzését már a szakember vezeti, a hivatalos bemutatására pedig pénteken kora délután kerül sor.

Claudio Ranieri az AS Roma edzőjeként 2011-ben

Ranieri 1987 óta tartó edzői pályafutása során volt már a Cagliari, a Napoli, a Fiorentina, kétszer a Valencia, egyszer-egyszer az Atlético Madrid, a Chelsea, a Parma és a Juventus szakvezetője, legutóbb pedig az AS Románál dolgozott. A Farkasoktól februárban távozott a gyenge eredmények miatt.

Az Internél azért van szükség új vezetőedzőre, mert a nyáron kinevezett Gian Piero Gasperinitől megváltak, miután eddigi tétmérkőzésein egyetlen győzelmet sem tudott aratni a csapat, ráadásul kedden az újonc Novarától szenvedett 3-1-es vereséget.

Claudio Ranieri szerdán egy kicsit odaszúrt elődjének, akit azért magasztalni is igyekezett, amikor megfogalmazta saját hitvallását az Internél végzendő munkájáról: "Gasperini a saját ötleteit hozta magával, és mindenáron keresztül akarta azokat vinni, de nem járt sikerrel. Én úgy akarom játszatni ezt a csapatot, ahogy valójában tud. Gasperini nem követett el nagy hibákat, és dicséretet érdemel, mert minden tőle telhetőt megtett, hogy működjenek az elképzelései."