Edzőváltás

Ralf Rangnick kimerültségre hivatkozva távozik a Schalke kispadjáról

Azonnali hatállyal lemondott a posztjáról Ralf Rangnick, a német Bundesligában szereplő Schalke 04 vezetőedzője.

"Hosszas gondolkodás után után úgy döntöttem, hogy pihenésre van szükségem, a jelenlegi állapotomban ugyanis nem tudnám sikerre vezetni és segíteni a csapatot a fejlődésében" - írta közleményében Rangnick a Schalke hivatalos honlapján kiadott közleményben, amelyben további sikereket kíván az együttesnek.

Ralf Rangnick beszél a Schalke 04 egyik Bajnokok Ligája mérkőzése kapcsán rendezett sajtótájékoztatón 2011-ben

A szakember januárban mondott le a Hoffenheim vezetőedzői posztjáról így tiltakozva a klub játékospolitikája ellen, majd néhány héttel később bejelentették, hogy nyáron átveszi Felix Magathtól a Schalke szakmai vezetését. Magathot azonban jóval korábban eltávolította a Királykékek vezetősége, így Rangnickot is már márciusban kinevezték a klubnál. Vezetésével a nyögvenyelős idényt sikeresen zárta az együttes, hiszen a Bajnokok Ligájában elődöntőbe jutott, megnyerte a Német Kupát, és a szinte egész évben fenyegető kiesést is elkerülte.

Nyáron sikerrel vették az Európa Liga selejtezőit, a bajnokság eddigi hat fordulójában pedig három győzelmet és három vereséget könyvelhettek el. Sikertelennek tehát nem mondható a csapat idénykezdete, emiatt meglepőnek tűnik Rangnick döntése, amit azonban a klub vezetői elfogadtak.

"Teljes mértékben tiszteletben tartjuk Ralf Rangnick döntését, hiszen úgy gondoljuk, hogy az egészség fontosabb a szakmai céloknál és sikereknél" - közölte Horst Heldt általános igazgató.

A Freiburg elleni hétvégi bajnokin Seppo Eichkorn vezeti majd megbízott edzőként a Schalke csapatát.