Tenisz

Michael Stich szerint Nadalék csak nyafognak

  • VNA
Címkék:

Az utóbbi hetekben több teniszező is panaszkodott a feszített nemzetközi menetrendre, az egykori német klasszis, Michael Stich viszont nem érti a hőbörgőket.

Az utóbbi hetekben a világ legjobb férfi teniszezői közül többen, így Rafael Nadal és a sztrájkot is kilátásba helyező Andy Murray is annak a véleményüknek adtak hangot, hogy nagyon feszes a nemzetközi versenynaptár, amely a sztárok számára extrém fizikai terhelést jelent. A „nyafogó klasszisok” ellen szólalt fel a korábbi wimbledoni győztes Michael Stich, aki a BBC-nek nyilatkozva lesöpörte az asztalról a naptárreformot sürgető sztárok panaszait.

„A játékosok elfelejtik azt, hogy a tornák azért vannak, hogy nekik legyen munkájuk. Kevesebbet akarnak játszani, de ugyanannyit akarnak keresni, ráadásul emellett még nagyobb beleszólást is szeretnének a versenyprogramra. Ez azonban nem álomvilág, hanem kőkemény munka nekik is. Ha valaki dolgozni akar, akkor pedig alkalmazkodnia kell a körülményekhez” - mondta Stich, aki korabeli példával támasztotta alá érveit: „A szezon most rövidebb, mint annak idején nálunk volt. Annak idején én egyest és párost is játszottam rendszeresen. Voltak olyanok is, mint például Stefan Edberg, akik Grand Slam tornán is játszottak párost az egyéni torna mellett és sohasem panaszkodtak. Szerettük, imádtuk a játékot, amely nekünk is a foglalkozásunk, munkánk volt” - tette hozzá a most 42 esztendős Stich, aki 1992-ben Barcelonában Boris Beckerrel párosban olimpiai bajnoki címet is szerzett.