Profi boksz

Jean Pascal lehet Erdei következő ellenfele

A napokban Erdei Zsolt úgy nyilatkozott, örülne egy Jean Pascal elleni összecsapásnak, és most a kanadai bunyós menedzsere, Yvon Michel is lát realitást kettejük párharcában.

Bernard Hopkins (balra) és Jean Pascal a WBC középsúlyú világbajnoki övéért vívandó összecsapáson
Erdei Zsolt (33-0-0, 18. K. O.) néhány nappal ezelőtt arról beszélt egy televíziós interjú során, hogy nagyon vágyik arra, hogy a következő mérkőzésén egy világbajnokkal léphessen szorítóba, de nincs ellenére a korábban a WBC középsúlyú övét birtokló Jean Pascal (26-2-0, 16 K. O.) elleni találkozó sem. „Nem zárkózóm el egy Pascal elleni megmérettetéstől, igazából minden csak részlet kérdése" - nyilatkozta a korábbi közép- és cirkálósúlyú világbajnok. Úgy tűnik, hogy a „másik fél” sem idegenkedik egy magyar-kanadai mérkőzéstől, ami annak is köszönhető, hogy a tengerentúli öklöző menedzsmentje nem tudott megállapodni Don Kinggel egy lehetséges Jean Pascal-Tavoris Cloud mérkőzésről.

Pascal promótere, Yvon Michel úgy nyilatkozott, hogy a december 10-ére esedékes meccsén védence nagy valószínűséggel Erdeivel fog megmérkőzni, ugyanis a két fél már közel van az egyezséghez. Michel azt is elmondta, hogy a kazah világbajnokkal, Beibut Shumenovval (12-1, 8 K. O.) is zajlanak az egyeztetések, de egyelőre Madár tűnik az első számú ellenfélnek a még idén sorra kerülő gálán.

Mint ismert, Pascal a közelmúltban kétszer is megmérkőzött a középsúly koronázatlan királyával, Bernard Hopkinsszal (51-5-2, 32 K. O.), akivel 2010-ben egy vitatható mérkőzésen döntetlen született, míg idén májusban a „Hóhér” pontozással győzte le riválisát, megfosztva ezzel a kanadai öklözőt a WBC világbajnoki övétől.

Nem véletlen tehát, hogy Pascal menedzsmentje gőzerővel dolgozik azon, hogy tavasszal összehozzanak egy harmadik találkozót Hopkinsszal, aki valószínűleg nem húzódozna egy újabb nagy gálától.

Ez a vonalvezetés Madár számára is nagyon fontos lenne, mivel egy esetleges Pascal elleni győzelem esetén megnyílhatna az út Hopkins felé. „Számomra az álomellenfél Bernard Hopkins lenne, de idén még nem jöhet szóba egy vele esedékes meccs, mivel a Hóhérnak már októberre van egy lekötött összecsapása Chad Dawsonnal” - mondta korábban Erdei.

Yvon Michell szerint néhány napon belül el fog dőlni, hogy ki lesz Pascal ellenfele, ami nagyban befolyásolhatja Erdei Zsolt további pályafutását.