Serie A előzetes

A Roma megmentheti vagy Gasperini sorsára juttathatja Luis Enriquét

A Roma-Siena mérkőzéssel ér véget a Serie A negyedik, hétközi fordulója. Mindkét csapat győzelem nélkül áll két lejátszott kör után, de amíg az újonc vendégegyüttesnél ezt egyelőre elnézik, a Farkasoknál a sikertelenség gyorsan a vezetőedző állásába kerülhet.

Roma-Siena
20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1
A Siena egy pontja mindenképp a magyarázható kategóriába tartozik, hiszen a fekete-fehér együttes idegenben ért el döntetlent a Catania ellen, majd hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Juventus ellen. A Roma 0-0-s döntetlenje sem rossz eredmény az Inter otthonában, a Cagliari elleni hazai 2-1-es vereségnek azonban finoman szólva nem örültek a drukkerek. Nem is csoda, hogy Luis Enrique, a Farkasok vezetőedzője már két forduló (valamint a Slovan Bratislava elleni EL-búcsú) után magyarázkodni kényszerült, és könnyen lehet, hogy ha hasonlóan rossz eredményt érnek el csütörtök este, mint amilyen az Inter 3-1-es veresége volt kedden a Novara ellen, akkor Gian Piero Gasperinihez hasonlóan csomagolni is elkezdhet.

Thomas DiBenedetto és Lius Enrique vesznek részt az AS Roma sajtótájékoztatóján 2011 júliusában

A szakvezető állását valószínűleg egy új felállású csapat mentheti meg. No, nem a 4-3-3-as felállást akarja ilyen gyorsan feladni a katalán mester, hanem a hét sűrű programja miatt kényszerül egyes játékosok pihentetésére. Érdekes módon az előzetes hírek szerint a támadók közül a 34 éves Tottihoz ragaszkodik a támadók közül, és mellette Borriellót valamint Krkicet akarja játszatni. A kapuban Stekelenburg Lúcióval való találkozásakor elszenvedett fejsérülése miatt lesz kénytelen változtatni, és bár néhány napja még kétségei voltak, hogy Lobont vagy Curci védjen-e, úgy tűnik a román hálóőr Inter elleni bő másfél félidős teljesítményével kiérdemelte a bizalmat.

A Sienánál Giuseppe Sannino várhatóan csak a csatársorban tervez változásokat, ami érhető, hiszen eddig csak egy gólt kaptak a két mérkőzésükön, lőni azonban egyet sem tudtak, és őszintén szólva a Juventus ellen sok esélyük sem mutatkozott arra, hogy Buffon hálójába találjanak.

Jó támadóformát tehát eddig egyik csapat sem mutatott, így meglepő lenne bármelyikük sokgólos győzelme, de a hazaiak játéktudásbeli fölénye papíron egy szűk sikert azért ígér nekik.