Olaszország

A Roma követné a Juventust, 2014-re saját stadiont akarnak

Az AS Roma új tulajdonosai grandiózus tervekkel álltak elő, három év múlva már a klub saját stadionjában játszatnák a csapatot. Terveiket már egyeztették is az olasz főváros polgármesterével, aki támogatásáról biztosította őket.

Thomas DiBenedetto, a Romát birtokló befektetőcsoport vezetője állítólag első Stadio Olimpicóban tett látogatása óta szorgalmazza, hogy a klub építsen egy új stadiont, mert a multifunkciós olimpiai létesítményben túl távol van a nézőtér a futballpályától. Ezen kívül fontos szempont, hogy a klub (és a Lazio) által használt stadion az Olasz Olimpiai Bizottság tulajdona, amiért bérleti díjat kell fizetniük.,

Stadio Olimpico, a Roma és a Lazio által használt olimpiai stadion Rómában

E tekintetben egyébként Olaszországban úttörőnek számít a Juventus, amely néhány hete vette használatba saját arénáját, amellyel kapcsolatban az Inter elnöke, Massimo Moratti is irigykedő megjegyzést tett.

A Farkasok vezetői már találkoztak is Róma polgármesterével, Gianni Alemannóval, aki rendkívül lelkesen nyilatkozott a megbeszélés után: "Olyan stadiont épül majd, ami félelmet kelt az ellenfelekben".

A beszámolók szerint öt potenciális helyszín közül választják majd ki a megfelelőt az új létesítmény számára, majd a következő egy évben lezajlik a tervezés és az engedélyek beszerzése, az utána következő két esztendőben pedig az építkezésre kerül sor.