Serie A

A hajrában bukta el első győzelmét a Roma a Siena ellen

Osvaldo góljával ugyan sokáig vezetett az AS Roma, de a 87. percben Vitiello egyenlíteni tudott, így továbbra is nyeretlen Luis Enrique a fővárosiak kispadján.

Siena pontot szerzett Rómában - Fotó: AFP

Első győzelmére készült Luis Enrique a Róma kispadján, erre pedig nem is adódhatott jobb alkalom, mint a Siena elleni hazai találkozó. A fővárosiaknál Stekelenburg, Greco, Lamela, Juan, Cassetti, Rosi, Simplicio sem állt a tréner rendelkezésére. A Siena nemcsak első győzelmére, hanem első megszerzett góljára is készült Tottiék ellen. Negyedóra elteltével a vendégek előtt adódott az első helyzet, Vitiello félmagasan csavart kapura, de Kjaer belevetődött a lövésbe.

Egy percre rá Calaio emelte ki a labdát a bal oldalra Angelónak, aki beívelt, középen Brienza fejesét pedig Lobont védte. A 18. percben Borriello került helyzetbe, de lövése kicsivel a kapu fölé ment. A 25. percben megszerezte a vezetést a Roma: José Angel adta be középre, Borriello levette, élesen bejátszotta balról, Osvaldo pedig az üres kapuba passzolt (1-0). Fél óra elteltével majdnem egyenlítettek a vendégek, Calaio indult meg, majd 13 méterről nem találta el a hosszú sarkot. Az első játékrész nem hozott nagy iramot, a Roma továbbra sem tűnt magabiztosnak.

A második játékrész elején a csereként beállt González próbálkozhatott a vendégek részéről, de lövése elkerülte a kaput. Az 59. percben Osvaldo szerezhetett volna újabb gólt, de Contini menteni tudott előle. Tíz perccel később Kjaer ismét valami elképesztő mentést mutatott be a gólvonalon, ezúttal Calaio fejese akadt el benne. Az utolsó negyedórára átvette a kezdeményezést a vendégcsapat, Rossi lövésénél Lobontnak kellett nyújtóznia.

A 87. percben aztán jött a hidegzuhany a hazaiaknak, egyenlített a Siena. Brienza kapufája után a kipattanót Vitiello lőtte a kapu közepébe (1-1). Ezt követően Osvaldo még megszerezhette volna a három pontot a hazaiaknak, de hibázott, így maradt az igazságos pontosztozkodás.

Serie A 3. forduló
AS Roma-Siena 1-1 (1-0)
Stadio Olimpico 34.000 néző
Roma: Lobont - Perrotta (Cicinho, 74.), Kjaer, Burdisso, Josè Angel - Pizarro (Gago, 46.), De Rossi, Pjanic - Borriello (Borini 65.), Totti, Osvaldo
Siena: Brkics - Vitiello, Pesoli, Contini, Del Grosso (A. Rossi, 74.) - Angelo (González, 46.), Bolzoni, Vergassola, Grossi (Terzi 63.) - Brienza, Calaió
Gólszerző: Osvaldo (25.), ill. Vitiello (88.)