Kerékpár

A 38 éves Vinokurov mégsem tudja abbahagyni a versenyzést

Bár a Tour de France-on combcsonttörést szenvedett, és ezt követően bejelentette, hogy az év végén visszavonul, a kazah Alexander Vinokurov mégis folytatni szeretné profi kerékpáros karrierjét.

Az Astana 38 éves versenyzője egy nagy bukás során törte el a combcsontját az idei Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, majd bejelentette, hogy az év végén még elindul a Giro di Lombardia olasz körversenyen, de ezzel be is fejezi pályafutását.

Mostanra azonban meggondolta magát, és már a 2012-es szezont tervezi: "Nem hagyhatom így el a csapatom, és az országomat is képviselni szeretném. Újra edzésbe álltam, és először csak annyi a célom, hogy ott legyek a következő versenyen. Utána azonban kész leszek a következő országúti idényre" - mondta a kazah.

Vinokurov a Deutsche Telekom csapatában, az egyetlen német Tour-győztes, Jan Ullrich mellett "nőtt fel", majd egy szezont töltött a Liberty csapatnál, mielőtt a hazájában frissen alapított Astana versenyzője lett. Még abban az évben, 2007-ben megbukott azonban egy doppingvizsgálaton a Tour de France-on, amiért letöltötte kétéves eltiltását, és 2009 óta újra versenyez. 2003-ban harmadik volt a francia körversenyen, 2006-ban pedig megnyerte a Vuelta a Espanát.