Magyar válogatott

Minden részlet a helyére került - Király Gábor

Címkék:

Az 1860 München és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint a nemzeti csapat keményen megdolgozott az eddigi legjobb FIFA-ranglistás helyezéséért.

Az 1860 München és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint a nemzeti csapat keményen megdolgozott az eddigi legjobb FIFA-ranglistás helyezéséért

Korábban beszámoltunk róla, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a 27. helyen áll a FIFA legfrissebb világranglistáján, ami rekordnak számít a nemzeti csapatunk történetében.

"Természetesen számít, hogy hol állunk a rangsorban, de a helyén kell kezelni ezt az elismerést is - mondta az mlsz.hu-nak a kapus. - Azt mindenki tudta, hogy ha kilenc tétmérkőzésből tizennyolc pontot szerez a válogatott, akkor annak meglesz az eredménye, most ezt láthatjuk a világranglistán is. Ez a helyezés egy nagyon hosszú munka aktuális pillanatképe, keményen meg kellett dolgoznunk ahhoz, hogy idáig eljussunk. Ez azonban közel sem a végállomás, még hosszú út vár ránk, ezért nem szabad statisztikákkal törődnünk, vagy besorolni magunkat, nekünk játékosoknak továbbra is csak a következő mérkőzéssel kell foglalkoznunk."

Király szerint szerint azért tapasztalható jelentős különbség az eredményességben, mert a korábbi együtteseknél sosem stimmelt egyszerre minden apró részlet, ami a sikerekhez szükségeltetik.

"A korábbi válogatottakat sem alkották rossz játékosok, de a sikerek sok apró részletből állnak össze, és eddig valami mindig hiányzott a kiugró eredményekhez. Nem volt ilyen stabil a háttér, nem voltak teljesen rendben a körülmények, valamiért sosem állt össze a kép. Most tökéletes az egység, nagyszerű a társaság, kiváló a háttér, mindenki egy irányba húz, vagyis minden részlet a helyére került, ennek köszönhető, hogy a pályán lévő játékosok ki tudják hozni magukból, amire valójában képesek. A rutinosabb kerettagok, akik fiatalon kerültek ki külföldre, mint például Gera Zoltán, Juhász Roland, vagy Hajnal Tamás sokat átvettek mostanra a külföldi mentalitásból, a saját bőrükön tanulhatták meg, hogyan kell sikereket elérni, és ezt a tapasztalatot már a válogatottban is kamatoztatni tudják. Büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, de nem szeretném, ha a statisztikák beszélnének a válogatott helyett, nekünk minden egyes mérkőzésen meg kell mutatnunk, hogy nem véletlenül jutottunk el idáig" - tette hozzá Király Gábor