Budapest Honvéd

Zelenka megtartaná a harmadik helyet a szezon végén is

A Budapest Honvéd kilenc fordulót követően a dogobó harmadik fokán található, a kispestiek cseh légiósa szerint egy kis szerencsével ezt a pozíciót a szezon végén is megtarthajták.

Supka Attila legénysége kilenc forduló után 18 szerzett ponttal a Debrecen és a Győr mögött jelenleg a harmadik helyet foglalja el az OTP Bank Ligában, legutóbb hazai pályán a fővárosi rangadón az Újpest ellen aratott magabiztos győzelmet. Azon a találkozón kiemelkedett teljesítményével Lukas Zelenka, akit a kétgólos Danilo mellett sokan a mérkőzés legjobbjának láttak. Az egykori Sparta Praha játékos a kispesti csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva saját magáról azt mondta, messze van még a csúcsformájától.

"Sokat kell még dolgoznom, hogy újra a régi legyek. Igazából akkor leszek elégedett ha a passzok mellett a góllövés is megy majd, de nyertünk ezen a nagyon fontos meccsen, ami nagyon fontos ahhoz hogy őrizzük a jó helyezést és tartsuk a formánkat ami ahhoz szükséges hogy a lehető legelőrébb végezzünk ahol csak tudunk". Pillanatnyilag a 3. helyen tanyázik a Honvéd, az egykoron a Ferencváros ellen a BL-selejtezőben  gólt szerző középpályás szerint kis szerencsével ez a szezon végén is így lehet. "Idén a harmadik helyért harcolunk jelenleg és tartani akarjuk magunkat ebben a pozícióban. Jó játékosaink vannak, és ha kis szerencsével tartani tudjuk a sorozatunkat, akkor továbbra is harcban lehetünk a bronzért és az Európa Liga indulásért - erre képesnek is tartom a csapatot." - mondta a vöröshajú cseh légiós.

Zelenka gólja a Fradi ellen (2004) 6:10-tól