Karrier

Zanetti a Novara ellen az Inter csúcstartója lehet

Az Internazionale argentin csapatkapitánya a keddi mérkőzésen megelőzheti Guiseppe Bergomit az örökranglistán, így ő lehet a milánói klub történetének legtöbbet foglalkoztatott játékosa.

A 38. életévet augusztusban betöltő dél-amerikai hátvéd 1995-ben igazolt az argentin Banfield együttesétől a milánói fekete-kékekhez, az azóta eltelt 16 esztendőben pedig a nagy múltú klub egyik legnagyobb ikonjává vált. A hétvégi, Roma elleni rangadón Zanetti a 756. mérkőzését vívta az Inter színeiben - ezzel pedig beérte az örökranglista élén álló olasz világbajnok Guiseppe Bergomit.

Javier Zanetti az Inter legtöbbet foglalkoztatott játékosa lehet

Az argentinnak nem kell sokat várnia, hogy egyedül állhasson a lista élén, ugyanis az olasz bajnokság hétközi fordulójában az újonc Novara ellen minden bizonnyal lehetőséget kap Gian Piero Gasperinitől.
"Soha nem gondoltam volna, hogy egy ekkora klub kapitánya lehetek, mikor utolértem Bergomit az egy nagyszerű pillanata volt az életemnek, nehéz szavakba önteni mit is érzek. Az Inter számomra egy nagy család, a klubra úgy tekintek, mint a második otthonomra" - mondta a Sky Sport 24-nek a rekorder hátvéd.

Zanetti az Interrel nyert többek között öt olasz bajnoki címet, négy Olasz Kupát, négy Olasz Szuperkupát, UEFA-kupát és Bajnokok Ligáját - mondhatni klubszinten mindent elért, amit játékos elérhet.