Rögbi-vb

Olasz ponteső és bónuszpont az újonc ellen

  • VNA
Címkék:

Az idei világbajnokság második legtöbb pontját gyűjtötte be az olasz csapat, így fölényesen győzött az újonc orosz válogatott ellen.

A rögbi világbajnokság keddi napján mindössze egyetlen mérkőzést rendeztek, ahol a „C”-csoportban Nelsonban az orosz válogatott Olaszországgal találkozott. Az első világbajnokságán szereplő együttes továbbra is fizeti a tanulópénzt, hiszen az amerikaiak elleni vereség (6-13) után most a jóval magasabban jegyzett európai riválisától is vereséget szenvedett, ráadásul komoly különbséggel (17-53).

A 12.000 néző előtt rendezett találkozó viszonylag hamar eldőlt, így a hajrában már csak az volt a kérdés, hogy az olaszok megszerzik-e a bónuszpontot is. Ez végül sikerült nekik, ráadásul az idei világbajnokságon másodikként tudtak 50 szerzett pont fölé jutni, korábban erre a japánokon átgázoló (83-7) házigazda Új-Zéland volt csupán képes. A másfél hónapos tornán az olasz válogatott ezzel megszerezte első győzelmét és némileg feledtette az ausztrálok elleni nyitómeccs (6-32) súlyos kudarcát.