Angol Ligakupa

Mumusa ellen az MU, sebeit gyógyítaná az Arsenal

Hétközi forduló következik Olaszországban és Spanyolországban, míg Angliában a Ligakupa harmadik fordulójának küzdelmeit rendezik, élcsapatok részvételével. Kedden pályára lép a Manchester United és az Arsenal is.

Az Angol Ligakupa 3. fordulójában a Leeds United fogadja a Manchester Unitedet

Leeds United (II.)-Manchester United 20:45A Vörös Ördögök vasárnap kis szerencsével, de megérdemelt 3-1-es sikert arattak a Chelsea ellen a PL csúcsrangadóján. Most az a Leeds United következik a Ligakupában, amellyel tavaly januárban az FA-kupa nyolcaddöntőjében találkozott az MU, és a Leeds Jermaine Beckford góljával az Old Traffordon győzte le sokkal esélyesebb riválisát. Erre most kevesebb esély kínálkozik, bár most a hazai pálya előnyében bízhatnak a Pávák, akik három győzelemmel, három vereséggel és egy döntetlennel a Championship 11. helyén állnak. Sir Alex Ferguson „híres” arról, hogy a harmadik számú hazai sorozatban a fiatalokat szokta szerepeltetni, de mivel az új tehetségek már szinte állandó tagjai az alapcsapatnak, így egy-két új név (mint Federico Macheda, Paul Pogba) mellett a kispadra száműzöttek (Dimitar Berbatov, Michael Owen) is szóhoz juthatnak.

"Elég szörnyű emlék az a nap számunkra - emlékezett vissza a tavaly januárban történtekre Michael Carrick, aki egyénként nem szerepelt azon a mérkőzésen. – De már a múlt része, a mostani megmérettetésre kell koncentrálnunk. Biztos vagyok benne, hogy telt ház és remek hangulat lesz a Leeds otthonában."

Arsenal-Shrewsbury Town (IV.) 20:45Rájár a rúd az Arsenalra, az Ágyúsok a hétvégén 1-0-ás majd 2-1-es vezetésről 4-3-ra kaptak ki Blackburnben. Bár a hírek szerint a klubvezetés és a játékosok is teljes mellszélességgel támogatják Arséne Wengert, a csapat épphogy elkerüli a kiesőzónát (17.), egy magabiztos győzelem a Shrewsbury ellen legalább ideiglenes gyógyírt jelentene. A csapatban bemutatkozhat tétmeccsen két új igazolás, a 18 éves szélső, Alex Oxlade-Chamberlain és a vele egyidős japán középpályás, Mijaicsi Rijó.

"Hű maradok az eddigi irányvonalhoz a Ligakupában, az első és az utánpótláscsapat keverékét küldöm pályára. Rijó és Oxlade-Chamberlain is ott lesznek, utóbbi hatalmas tehetség" – nyilatkozta Wenger.

Az Ágyúsok tavaly egészen a döntőig meneteltek a Ligakupában, ahol a Birmingham City állta útjukat és akadályozta meg hat év után a trófeaszerzést. A negyedosztályú ellenfél célja a tisztes helytállás lehet az Emiratesben. A felek egyébként még sosem játszottak egymással tétmérkőzést.

Angol Ligakupa, 3. forduló:
A keddi program:
Leeds United (II.)-Manchester United 20:45
Arsenal-Shrewsbury Town (IV.) 20:45
Aston Villa-Bolton Wanderers 20:45
Burnley (II.)-Milton Keynes Dons (III.) 20:45
Aldershot (IV.)-Rochdale (III.) 20:45
Nottingham Forest (II.)-Newcastle United 20:45
Stoke City-Tottenham Hotspur 20:45
Wolverhampton Wanderers-Millwall (II.) 20:45
Blackburn Rovers-Leyton Orient (III.) 21:00
Crystal Palace (II.)-Middlesbrough (II.) 21:00