NBA

Marc Gasol nem lockoutban, hanem memphisi hosszabbításban gondolkodik

Bár a tulajdonosok és a játékosok közötti vita egyelőre nem látszik megoldódni, így elképzelhető, hogy csúszik, vagy teljes egészében elmarad az NBA-szezon, Marc Gasol, a spanyol válogatottal frissen Eb-címet szerzett kosaras legszívesebben eddigi csapatához, a Memphis Grizzlieshez térne vissza.

Marc Gasol örül egy kosarának a Memphis Grizzlies és az Oklahoma City Thunder NBA-rájátszás mérkőzésén 2011 májusában

A fiatalabbik Gasol-fivér július 1-jétől ugyan szabadon igazolható státuszban van, a jelenleg is fennálló lockout miatt nem tárgyalhatott egyetlen csapattal sem egy új szerződésről. Igaz, saját bevallása szerint a Grizzliesen kívül más együttes nem is jöhetne szóba.

"Memphisben váltam felnőtté, otthonomnak érzem a várost" - mondta a center, aki biztos abban, hogy klubja is szeretne vele újra megállapodni. Ehhez azonban szükség lenne a kollektív szerződés megújítására: "Ki kell várnunk, hogy mi történik, de remélem, hogy végre valami jó. A lényeg, hogy a játékosok egységesek maradjanak, ebben rejlik az erőnk."

A játékos arról is beszélt, hogy ha mégis csúszna vagy elmaradna az NBA-idény, akkor csak spanyol klubban lenne hajlandó eltölteni a következő évet.