La Liga

Hétközi forduló Spanyolországban - pályán a Sevilla és a Villarreal

Kedden három mérkőzést rendeznek meg a spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi, 5. fordulójában, a nyeretlen Villarreal az El Madrigalban fogadja a Mallorcát, míg a Barcelonában megsemmisítő vereséget szenvedő Osasuna a veretlen Sevillát látja vendégül.

Osasuna-Sevilla 20.00
Tv: Sport 2

hatharom-tipp:2
A szombati 4. fordulóban az Osasuna 8-0-s pofonba szaladt bele a rendkívül motiváltan és pontosan játszó Barcelonával szemben a Nou Campban, ráadásul ha nincs Fernandez kapus remek teljesítménye, akár még nagyobb vereséget mérhettek volna a katalánok a pamplonai kiscsapatra. Egy ilyen vereség mindig megrengeti egy csapat és a játékosok önbizalmát, de ezúttal sok idő nem maradt a sebek "nyalogatására", ugyanis a hétközi fordulóban újabb nagycsapattal, az eddig még veretlen Sevillával csap össze az Osasuna. Az andalúzok Frederic Kanouté góljával odahaza nyertek a Real Sociedad ellen, és bizony jó esélyük van erre a Navarra-stadionban is. A tavalyi kiírásban mind a két találkozójukon szoros végeredmény született: Sevillában 1-0-ra, míg Pamplomában 3-2-re tudott nyerni a hazai csapat. Ez utóbbi mérkőzés a tavaszi szezon hajrájában került megrendezésre, akkor Vadócz Krisztiánéknak minden pontra szükségük volt a bennmaradáshoz. Azon a sikeren kívül kevés sikerélményben volt része az Osasunának a 2000-es évek második felében igazi nagycsapattá érő andalúzok ellen, a májusi találkozó előtt még 2007-ben egy UEFA-kupa meccsen sikerült felülmúlni a Sevillát.

Real Sociedad-Granada 20.00 hatharom-tipp:1A Sociedad legnagyobb idei sikere kétségtelenül a hazai pályán a Barcelona ellen elért 2-2-es döntetlen, mely mellé egy győzelem és egy vereség párosult a három forduló alatt, de az újonc Granada ellen könnyen összejöhet a kék-fehérek második sikere.

A Villarreal játékosainak öröme a La Ligában

Villarreal-Mallorca 22.00
TV:Sport 2
hatharom-tipp:1
A játéknap záró mérkőzésén az eddig még nyeretlen és régi önmagára egyelőre csak foltokban emlékeztető Villarreal a hétvégén odahaza a Málagától 1-0-ra kikapó Mallorcát látja vendégül. A „Sárga Tengeralattjáró” mondhatni szokásához híven rajtol ilyen pocsékul az idényben, de azért a negyedik mérkőzéshez érve illene már legalább egy győzelmet felmutatnia a Bajnokok Ligája-résztvevőnek. A Mallorca elleni legutóbbi 10 mérkőzésből hatot megnyert a Villarreal, tavaly az El Madrigalban 3-1-re tudtak nyerni Guiseppe Rossiék.