Jóslat

Gyurta olimpiai bajnok lesz, Cseh legyőzi Phelpset

  • VNA

Gyurta Dánielt a USA Today is olimpiai bajnoknak várja 200 mellen, a lap viszont 200 vegyesen Cseh Lászlót Michael Phelps elé tippeli, igaz szerintük így sem lesz olimpiai bajnok.

Sebesen közeleg a londoni olimpia, a 2012-es játékok közeledtével pedig a tekintélyes USA Today című újság internetes változata is folyamatosan frissíti szokásos prognózisát. A sanghaji úszó-világbajnokság eredményeit figyelembe véve az amerikai lap már aktualizálta a londoni úszóversenyekre vonatkozó tippjeit, amelyek között magyar vonatkozásúak is vannak. Az amerikai lap természetesen a hazai versenyzőkre koncentrál elsősorban, de mégsem okoz meglepetést azzal, hogy Ryan Lochtet és Michael Phelpset várja a londoni úszóversenyek hősének.

A 14-szeres olimpiai bajnok Phelpstől 100 és 200 pillangón, valamint 200 gyorson várnak aranyérmet jövőre, 200 vegyesen ugyanakkor csak a harmadik helyre (Lochte és Cseh László mögé) tippelik a szerkesztők. A sanghaji vb egyetlen világrekordját úszó Lochte még rajta is túltehet majd a brit fővárosban, akit a 200 méteres hátúszás, valamint a két vegyesúszó szám (200 és 400) megnyerésére biztos esélyesnek gondolnak, ugyanakkor 200 gyorson már Phelps mögé rangsorolják. Mivel mindhárom amerikai férfi váltót az élre várja a USA Today, így Phelps és Lochte is akár hat-hat aranyéremmel zárhatja szereplését Londonban, feltéve persze, ha nevezik őket valamennyi stafétában.

Cseh László Londonban is Lochte és Phelps ellen úszik majd
Bár nem tudjuk, hogy a szerkesztők milyen módszereket alkalmaztak a prognózisok elkészítéséhez, abban bízhatunk, hogy a férfi 200 méteres mellúszásnál nem fogtak mellé, ott ugyanis a kétszeres világbajnok Gyurta Dánielt várják győztesnek, aki érzésük szerint (úgy legyen) a sanghaji döntőhöz hasonlóan ismét legyőzi a négyszeres olimpiai bajnok Koszuke Kitadzsimát.

A női mezőny tippjeivel is nyilván lehetne vitatkozni, az viszont szembeötlő, hogy a Sanghajban feltűnt Missy Franklinnek csupán egy ezüstérmet szavaztak meg 200 háton, holott a mindössze 16 esztendős amerikai versenyző három vb-címet is nyert a kínai versenyen - igaz ebből kettőt váltóval. Érdekesség, hogy egyéniben a magyar női úszók közül csak Hosszú Katinkának adnak jelen állás szerint döntőbe jutási esélyt, igaz római világbajnokunkat mindjárt három számban is fináléba várják, ahol valamennyi esetben az ötödik helyen ér majd célba. A prognózisok szerint az amerikai úszóválogatott 15 aranyéremmel zárhat Londonban, ahol a medencében aratott sikerekre is szükségük lehet ahhoz, hogy Peking után megelőzzék az éremtáblázaton a kínai olimpiai küldöttséget. Bár egyénekre lebontva nyilván lehetne vitatkozni a lenti tippeken, de összességében a magyar úszóktól a három érem (közte egy arany) megfelelő szereplés lenne a londoni olimpián. Ti hogy gondolkoztok erről?

A USA Today szeptember elején érvényes londoni tippjei
Gyurta Dániel 200 méteres mellúszás 1. hely
Cseh László 200 méteres vegyesúszás 2. hely
Cseh László 400 méteres vegyesúszás 3. hely
Kis Gergő 1500 méteres gyorsúszás 4. hely
Hosszú Katinka 200 méteres pillangóúszás 5. hely
Hosszú Katinka 200 méteres vegyesúszás 5. hely
Hosszú Katinka 400 méteres vegyesúszás 5. hely
Magyarország 4x200 méteres női gyorsváltó 6. hely
Verrasztó Dávid 400 méteres vegyesúszás 7. hely
Cseh László 200 méteres pillangóúszás 7. hely