NB I

A tervek szerint 2012-re minden stadionban lesz beléptető rendszer

Címkék:

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján számos, a szeptember 1-étől érvénybe lépő sporthuliganizmus elleni törvénycsomag-módosítás kérdésre adott választ, melyekből kiderül, hogy a tervek szerint 2012 nyarára minden stadionban kiépülne a beléptető rendszer.

Sok magyar szurkolóból ellenérzéseket váltott ki az idén szeptember 1-től hatályba lépő sporthuliganizmus elleni törvénycsomag-módosítás, amelynek tisztázása érdekében az MLSZ a honlapján adott pontos válaszokat a leggyakrabban feltett kérdésekre.

"Az MLSZ a Kormány 960 millió Ft-os támogatásával Stadion Biztonsági Projektet indított, amelynek része a beléptető rendszerek kiépítése. A projekt megvalósíthatósági tanulmánya elkészült. A kiépítés tervezett időpontja 2012. 07. 01." - olvasható az mlsz.hu-n, tehát a 2012-2013-as magyar bajnokság idejére már minden élvonalbeli klub saját beléptető rendszerrel rendelkezik majd.

Érdekes pontja a kommentárnak, a szurkolói drapériák és feliratok stadionba való beviteléről szóló állásfoglalás is - az érvényben lévő szabályozás szerint csak az előre bemutatott és lepecsételt drapériákat lehet majd a stadion területén belül elhelyezni.

"A hazai jogszabályok, az UEFA, az MLSZ szabályozói egyértelműen rendezik a kérdést. A szabályok tartalmazzák a pecsételést, mint kötelezettséget. Ennek az MLSZ nemcsak biztonsági, hanem média- és marketingjogok érvényesítése miatt is érvényt akar szerezni. Ez természetesen a drapériákra, kiírásokra, „koreókra” is érvényes."