Karrier

Szerződést bontott a Wolfsburggal a német válogatott oszlopa

Saját kérésére felbontották Arne Friedrich szerződését a VfL Wolfsburgnál. A nyolcvankétszeres válogatott védő tavaly nyáron lett a Farkasok játékosa, de hátsérülése miatt kikerült a csapatból, ezen a nyáron pedig csak a második csapattal készülhetett.

A szerződésbontást Felix Magath vezetőedző jelentette be a klub részéről: "Arne Friedrich azt kérte tőlünk, hogy bontsuk fel a szerződését. Sajnálattal, de teljesítettük a kérését, és a legjobbakat kívánjuk neki."

Arne Friedrich köszönti a szurkolókat a Wolfsburg egyik Bundesliga-mérkőzése után 2010-ben

A középhátvéd 2010 nyarán, a világbajnokság után igazolt a Wolfsburghoz a Bundesliga 1-ből kiesett Herthától. Hátsérülése miatt csak 15 mérkőzésen kapott lehetőséget, és az elmúlt egy évben két műtéten is átesett. A másodikra júniusban került sor, azóta a rehabilitációra koncentrált, majd a második csapattal edzett.

Néhány hete még úgy nyilatkozott, hogy semmiképp nem hagyja el a VfL-t, mostanra azonban úgy tűnik, megváltozott az álláspontja. Arról, hogy hol folytatja a pályafutását, a következőket írta saját honlapján: "A következő heteket arra használom, hogy jól átgondoljam, mik a lehetőségeim, és merre menjek tovább."

Friedrich 82-szer szerepelt a német válogatottban, amellyel két világbajnoki bronzérmet és egy Eb-ezüstöt szerzett.