Légiósaink

Szabics bombagóllal, Tőzsér gólpasszokkal jeleskedett a hétvégén

Az elmúlt hétvégén légiósaink közül leginkább a kisebb bajnokságokban szereplők jeleskedtek, elsősorban Tőzsér Dánielt, Szabics Imrét és Vanczák Vilmost emelhetjük ki, akik gólokkal vagy gólpasszokkal járultak hozzá csapataik győzelméhez illetve pontszerzéséhez.

Szabics Imrét emelik fel csapattársai, miután gólt szerzett a Sturm Graz-Wacker Innsbruvk mérkőzésen az osztrák Bundesligában 2011 szeptemberében

ANGLIA

A Premier League-ben sajnos egyik magyar légiós játékideje sem gyarapodott, Bogdán Ádám a Bolton-Norwich mérkőzésen (1-2) a kispadon ült, csakúgy, mint Buzsáky Ákos a Wolverhampton-Queens Park Rangers találkozón (0-3) és Fülöp Márton a Swansea-West Bromwich Albion meccsen (3-0). A WBA sérüléséből lábadozó középpályása, Gera Zoltán nem került csapata keretébe, ahogy Kádár Tamás sem a Newcastléba az Aston Villa ellen (1-1) és Somogyi Csaba sem a Fulhamébe a Manchester City ellen. Utóbbi csapata bravúros 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a bajnokesélyessel szemben.

A Championshipben Gulácsi Péter a hazai cserepadról nézte végig a Hull City-Portsmouth találkozót (1-0), Futács Márkó pedig a 87. percben állt be a vendégcsapatba. Kurucz Péter nem került a Millwall otthonában 0-0-s döntetlent játszó West Ham keretébe, és Gyepes Gábor sem a Blackpoolban 1-1-re végző Cardifféba. Priskin Tamás csapata, az Ipswich Town hétfőn este játszik a Coventry Cityvel, de sajnos meglepő lenne, ha a csatár részt venne a mérkőzésen, mivel edzője a napokban nyíltan kijelentette, hogy nem tart rá igényt.

NÉMETORSZÁG

A Freiburgban 2-1-re nyerő Stuttgartban Hajnal Tamás csereként a 63. percben lépett pályára pénteken az első osztályban, míg Stieber Zoltán kezdőként egy félidőt játszott a Mainzban, amely Kaiserslauternben szenvedett 3-1-es vereséget. Az FSV másik magyar játékosa, Szalai Ádám még januárban szerzett sérüléséből lábadozik, de látva csapata igencsak gyenge csatárjátékát, bízhatunk abban, hogy néhány héten belül már a kezdőben kap helyet. Ahogy reményeink szerint Nagy Dániel is, aki a Hamburg kispadján ült a Mönchengladbach elleni hazai 1-0-s vereség alkalmával.

A másodosztályban Király Gábor végig az 1860 München kapujában állt a Frankfurt ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen, Lázok János pedig odaigazolása után azonnal kezdőként szerepelt, és 70 percet játszott a Duisburgban, amely 1-1-re végzett az Union Berlin ellen.

OLASZORSZÁG

Simon Ádám kimaradt a Palermo keretéből az Atalanta elleni találkozón, amelyet idegenben 1-0-ra veszítettek el a rózsaszín-feketék.

A Serie B-ben Kovácsik Ádám állt a Reggina kapujában, amely 4-2-re nyert a Pescara ellen. Koman Tőzsér Dánel végez el egy szabadrúgást a Genk és a Maccabi Tel Aviv Bajnokok Ligája-selejtezőjén 2011 augusztusábanVladimir a 70. percben állt be a Grosseto ellen 0-0-ra végző Sampdoriába, amelynek keretében Laczkó Zsolt nem kapott helyet. Szintén kimaradt a Livornóból Filkor Attila, csapata 3-0-ra győzte le a Juve Stabiát. Vass Ádám és Feczesin Róbert együttese, a Brescia hétfőn lép pályára a Torino otthonában.

SPANYOLORSZÁG

A Zaragoza Pintér Ádám nélkül nyert 2-1-re hazai pályán az Espanyol ellen.

HOLLANDIA

Pénteken Babos Gábor és Vadócz Krisztián is végigjátszotta a NEC Nijmegen Breda elleni mérkőzését, amelyet 2-1-re elveszítettek hazai pályán. Horváth Gábor is végig pályán volt a Den Haagban a Twente otthonában, ahol 5-2-es vereséget szenvedtek.

BELGIUM

A Genk 3-0-ra győzött Tőzsér Dániellel és Köteles Lászlóval a soraiban a Standard Liége ellen, ráadásul a középpályás két gólpasszal vette ki a részét a diadalból.

Idegenben nyert az Anderlecht a Gent ellen 1-0-ra, Juhász Roland végigjátszotta a mérkőzést. Czvitkovics Péter a cserepadon ült a Kortrijkban, amely 2-0-ra verte a Leuvent, és Kovács Péter is a cserék között kapott helyet a Lierse-ben, amely 0-0-s döntetlent ért el a Cercle Brugge vendégeként.

OROSZORSZÁG

A Zenit 2-0-s hátrányból fordított a a Rubin Kazany ellen 3-2-re, Huszti Szabolcs a 78. percben állt be a szentpétervári együttesbe. Az Anzsi Mahacskala 1-0-ra kikapott a Kubany Krasznodar otthonában, miközben a kulcscsonttöréséből lábadozó Dzsudzsák Balázst a PSV Eindhoven hivatalosan is elbúcsúztatta az Ajax elleni rangadó előtt Hollandiában.

GÖRÖGORSZÁG

Rudolf Gergely az 57. percben lépett pályára a Panathinaikoszban, amely 1-1-es döntetlent játszott az Atromitosz otthonában, Megyeri Balázs pedig a kispadról néztve végig az Olimpiakosz Pireusz győzelmét a Xanthi ellen. Bodor Boldizsár csapata, az OFI Kréta Szélesi Zoltán együttesének, a Volosznak és a Kavalának a kizárása miatt szabadnapos volt a hétvégi fordulóban.

AUSZTRIA

Szabics Imre és Sáfár Szabolcs is végigjászotta a Sturm Graz-Wacker Innsbruck találkozót, és a válogatott csatára bombagóllal keserítette a nemzeti együttes korábbi kapusát, amivel ráadásul egy ponthoz segítette csapatát az 1-1-re végződött találkozón.

Waltner Róbert együttese, a Mattersburg 4-2-es vereséget szenvedett otthon az Austria Wientől, a csatár a 86. percben szállt játékba.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A Svájci Kupában a Sion a Colombier elleni 5-0-s győzelemmel jutott a legjobb 32 közé, Vanczák Vilmos egy gólt szerzett a találkozón.

Norvégiában Korcsmár Zsolt végig a pályán volt a Haugesund ellen 1-0-ra nyerő Brannban.

Lázár Pál végigjátszotta a Samsunspor Galatasaray elleni idegenbeli találkozóját, amelyen csapata 3-1-es vereséget szenvedett.