Átigazolás

Neymar ma aláírhat a Real Madridhoz

A 19 éves brazil játékosért 60 millió eurót kap majd a Santos, amit a Real Madrid három részletben fizet ki.

Neymar ma aláírhat - Fotó: AFP

Neymar aláírása küszöbön áll a blancókhoz. A brazil csillagról megállapodott a Real Madrid és a Santos. A Marca úgy tudja, 2012 nyarán, a londoni olimpiai játékok után érkezik majd a futballista a spanyol fővárosba, ahol hat évre ír alá évi 7 millió eurós fizetésért. Ezzel a madridi játékosok között egyből a második szintre kerül, oda ahol Iker Casillas is van a fizetési listán. Náluk csak Kaká és Cristiano Ronaldo keres többet.

Ahogy arról beszámoltunk, Carlos Diez, a királyiak orvosi stábjának vezetője elutazott Sao Paulóba, hogy megvizsgálja a játékost. Erre a Sao Luiz kórházban került sor, közben a játékos édesapja és ügynöke, Wagner Riberio is megérkezett Madridba. A 19 éves zseniért 60 millió eurót kap majd a Santos, amit a Real Madrid három részletben fizet ki. A megállapodásnak az is része, hogy a jövőre 100 éves Santosszal centenáriumi mérkőzést vív majd a Real Madrid.

A helyzet azonban, ahogy azt Neymar körül megszokhattuk, nem ilyen egyszerű. A Chelsea augusztusban tett már ajánlatot a brazilért, akkor azonban a 25 millió fontot keveselte a Santos vezetősége. A Daily Mail mai számában az olvasható, hogy a londoniaknak továbbra is van esélye a támadó megszerzésére, mivel a játékos nem a Real Madrid által kért orvosi vizsgálat miatt ment kórházba pénteken.

"Már vagy 30-szor "eladtak" - mondta Neymar. - De ezek a hírek nem igazak, a Santos játékosa vagyok, és maradni akarok, hogy játszhassak a klub centenáriumán. A többi mind csak spekuláció, nem született megállapodás. Személyes problémák miatt mentem a kórházba."

Az igazság Neymarral kapcsolatban hamarosan ki fog derülni.