Bundesliga

Klubrekord Münchenben - 748 perce érintetlen a Bayern hálója

  • MTI

Klubrekordot állított fel a Bayern München labdarúgócsapata, amely a német bajnokságban és a Bajnokok Ligájában megvívott legutóbbi nyolc mérkőzésén egyetlen gólt sem kapott.

Mindez azt jelenti, hogy a bajorok kapuját öt Bundesliga-találkozó, két BL-selejtező és egy, már a BL csoportkörében megvívott mérkőzés alatt, azaz 748 perce nem vették be.

Müncheni örömünnep Az idei szezonban egyetlen gólt kapott a gárda, a Bundesliga 1. fordulójában a Borussia Mönchengladbach nyert 1-0-ra Münchenben. Jupp Heynckes vezetőedző tanítványai azóta a bajnokságban a Wolfsburgot (1-0), a Hamburgot (5-0), a Kaiserslauternt (3-0), a Freiburgot (7-0) és a Schalkét (2-0) győzték le úgy, hogy hálójuk érintetlen maradt, ráadásul a BL-selejtezőben kettős sikerrel (2-0, 1-0) búcsúztatták a svájci FC Zürichet, majd a csoportkör első fordulójában, múlt szerdán 2-0-ra nyertek a spanyol Villarreal vendégeként.

A bajnokságban egyébként 2002. november 9. és 2003. február 9. között 802 percen át nem kapott gólt a Bayern, ebben az időszakban azonban a BL-ben volt olyan találkozó, amelyen az ellenfél eredményes volt.