Újpest

A stadion felújítására költik a közvetett állami támogatást

A klub társ-ügyvezető igazgatója, Csehi István elmondta: mivel az utánpótlás-képzésük az UTE keretein belül zajlik – azaz egyesületi felügyelet alatt –, az Újpest FC Kft. a Szusza Ferenc Stadion biztonságtechnikai berendezéseinek, eszközeinek felújítására, fejlesztésére fordíthatja a támogatásokat.

Mint ismert, az öt kiemelt látványcsapatsportág egyesületei 10-15 milliárd forint közötti igényt nyújtottak be a társaságiadó-kedvezményből kérhető támogatásokra  - ezt, Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke. Az újpesti egyesület a kedvezmény által remélt támogatásokat teljes egészében a stadion korszerűsítésére kívánja szánni.

"A törvény július 1-én lépett hatályba, és két területen – utánpótlás-nevelés, illetve infrastrukturális beruházások és felújítások – tudjuk felhasználni a közvetett állami támogatást. Mivel az újpesti futball utánpótlás-képzése az UTE-ban zajlik, azaz egyesületi felügyelet alatt, így az Újpest FC Kft. számára egyetlen lehetőség maradt a támogatások lehívására. Ez pedig a Szusza Ferenc Stadion biztonságtechnikai berendezéseinek, eszközeinek felújítása, fejlesztése. Ennek keretében célunk, hogy felújítsuk a kerítéseket,a szektorelválasztó-elemeket, a lelátók fölötti kerítéseket, korlátokat, továbbá át kell helyeznünk a menekülő-kapukat és -útvonalakat, illetve ezek elektronikus nyitását kell még megoldani" - mondta Csehi István társ-ügyvezető az ujpestfc.hu-nak.