Kosárlabda

A Bologna elnöke mindenképp le akarja igazolni Kobe Bryantet

Mivel az NBA klubtulajdonosai és játékosai továbbra sem tudtak megegyezni egymással a kollektív szerződés megújításáról, és napról napra nagyobb az esély, hogy a szezon csúszik vagy akár el is marad, egyre több játékos keres magának klubot Európában és a világ más részein. Közülük is Kobe Bryant a legkeresettebb, és természetesen a legnehezebben megszerezhető.

Kobe Bryant ünnepli egyik kosarát a Los Angeles Lakers NBA-mérkőzésén 2011-ben

Bryantet a Besiktas és a kínai liga is megkereste már, de egyiküknek sem sikerült megegyezni a Los Angeles Lakers sztárjával. Az olasz Bologna elnöke, Claudio Sabatini azonban hajlandó lenne bármit megadni a játékosnak akkor is, ha csak néhány hetet töltene csapatánál.

"Napok óta azon dolgozunk, hogy a világ legjobbját Bolognába hozzuk, akár csak egy hónapra is" - nyilatkozta az elnök. "Kobe édesapjának olasz barátai is próbálnak segíteni (Joe Bryant 1984-91 között Itáliában játszott, és ekkoriban Kobe is ott élt - a szerk.), és keressük a módját annak is, hogy a fizetését és a biztosítását kitermeljük valahogy."

A klubvezető elmondta, hogy nemcsak az ötszörös NBA-győztes amerikait, hanem korábbbi játékosukat, az azóta a San Antonio Spurs egyik vezérévé vált Manu Ginóbilit is visszacsábítanák: "Évek óta azt mondogatják, hogy nem vagyunk igazi kosaras város. Ha sikerülne leigazolnunk a világ legjobb játékosát, vagy ha legalább Ginóbili újra nálunk játszana, elhallgattathatnánk a kritikusokat."

Sabatini a nagy szavak mögött azért óvatosan duhajkodik, hiszen a tervei szerint mérkőzésenként fizetne Bryantnek, aki az NBA-lockout esetleges végeztével természetesen azonnal visszatérne a Lakershöz.