Serie A előzetes

Szombat után vasárnap is olasz rangadó, újabb pontosztozkodásra számítunk

Vasárnap ebédidőben folytatódik a Serie A 2011-12-es idénye, az érdekesebb mérkőzéseket azonban délután és este rendezik majd. Pályára lép a Juventus, a Lazio és az Udinese is, háromnegyed kilenctől pedig összecsap a Napoli és a Milan. Előbbi győzelemmel kezdte az idényt, utóbbi döntetlennel egy másik rangadón, így akár már most nagynak mondható különbség alakulhat ki közöttük.

Pato küzd a labdáért a Napoli játékosaival a Milanban a két csapat Serie A-mérkőzésén 2010 novemberében Nápolyban

Atalanta-Palermo
vasárnap 12:30 (Digi Sport Plus)
hatharom-tipp: 2
A hazai csapatnak már "csak" öt pontot kell szereznie, hogy elérje a nullapontos "álomhatárt" a bundabotrány miatti büntetése után. A vendégek az Inter 4-3-as legyőzésével kezdték a bajnokságot a múlt héten. A két tényező közül valószínűleg utóbbi ad több pozitív motivációt, ráadásul a milánói óriásnak lőtt négy góljára mindenképp építhet a szicíliai együttes. Amely ráadásul a bergamóiak mumusának számít az utóbbi években, hisz a legutóbbi hét egymás elleni mérkőzésükön egyszer sem kaptak kis, sőt, négyszer győztek a rózsaszín feketék.

A hírek szerint Simon Ádám egészséges, így akár lehetőséget is kaphat a vendégcsapatban, de azért nem tűnik valószínűnek, hogy rögtön a kezdőben kapna helyet.

Udinese-Fiorentina
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1
Az Udinese remekül kezdte a nagy nehezen beinduló idényt, hiszen az elmúlt hétvégén Leccében, majd hétközben az Európa Ligában hazai pályán a Rennes ellen is nyerni tudott. A Fiorentina sem panaszkodhat a bajnoki rajtra, Gilardinóék 2-0-ra győzték le a Bolognát. A csatár egyébként nem csak az előző bajnokin volt eredményes, hanem kifejezetten szeret a Zebracsikók ellen is játszani, hiszen karrierje során eddig 13-szor volt eredményes ellenük, aminél többet egyetlen ellenfélnek sem lőtt. Ugyanakkor Udinében a legutóbbi öt alkalomból négyszer hazai győzelem született a két csapat mérkőzésein, így arra számítunk, hogy mindkét együttes fog gólt szerezni, de az Udinese többet.

Lazio-Genoa
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1
A Lazio újonnan igazolt klasszis csatárai, Miroslav Klose és Djibril Cissé remekül, egy-egy góllal mutatkoztak be a Milan ellen, aztán a csapat visszaállt védekezni, kaptak kettőt, de "olasz módra" örültek a pontszerzésnek egy kétgólos előnyről és jó játékról elszórakozott mérkőzésen. Hétközben a román Vaslui elleni 2-2-vel hazai pályán már nem biztos, hogy elégedettek voltak, noha - megintcsak "olasz módra" - nem a legerősebb csapatukkal álltak ki az EL-meccsre. Mindenesetre a gyengébb csapatok ellen a milánóban az első félórában mutatott játék sok mindenre elég lehet. Ezt elsőként a Genoa ellen bizonyíthatják, amely a múlt hétvégén szintén 2-2-t játszott az újonc Atalantával. Ráadásul a statisztika is bőven melletük szól, hiszen a genovaiaktól a Stadio Olimpicóban 17 meccs óta nem kaptak ki, míg a piros-kékek a legutóbbi hat idegenbeli találkozójukon csak egy pontot szereztek a Serie A-ban.

Siena-Juventus
vasárnap 15:00 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
Az előszezonban mutatott gyengélkedés után a Juve egy több mint meggyőző 4-1-es győzelemmel kezdte a bajnokságot a Parma ellen, így egycsapásra egy jó formában lévő nagycsapatot látunk bennük, akik remélhetőleg nem az újonc ellen fognak ránk cáfolni, aki egy 0-0-val nyitotta az idényt Cataniában. Az egymás elleni mérleg - természetesen - a torinóiaknak kedvez, a legutóbbi 12 egymás elleni mérkőzésükből tízszer nyerni tudtak Del Pieróék. A Siena ugyan nagyon gólerős volt a Serie B-ben az előző szezonban (45 találatot jegyeztek otthon), de ott finoman szólva nem Juventus-erősségű csapatok voltak az ellenfelek. A papírforma tehát egyértelműen vendégsikert diktál, reméljük, hogy a múltheti játék nem csak a Zebrákat tavaly kétszer meglepő Parmának szólt.

Napoli-Milan
vasárnap 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: X
A bajnok a bronzérmes ellen. A Napoli az előző idényben a Milan egyik fő kihívója volt, de a bajnoki címet egyértelműen a rangadókon, többek közt a piros-feketék elleni két vereség alkalmával bukta el. Mazzarri együttesének tehát már a döntetlen is előrelépés lenne, amivel ráadásul maguk mögött tarthatnák a múlt héten is ikszelő címvédőt. Ennek - meg alapvetően az olasz mentalitásnak - köszönhetően arra számítunk, hogy bármennyire is hazai pályán lesz, az égszínkék együttes a biztos védekezésre építi majd a játékát, és abból próbál majd egy-két kósza kontrát vezetni, amikből gólt szerezhet.

A Milan két 2-2-vel indította az idényt, de amíg a Lazio elleni bajnokitól talán többet reméltek, a Barcelonában elért döntetlent valószínűleg sikerként könyvelik el. A labda kilencven perces kergetése azonban biztosan elfárasztotta egy kicsit a csapatot, amely bármennyire is győzelemre fog törni, nem biztos, hogy a legmagasabb fordulatszámon pörög majd. Főleg, hogy a hírek szerint bőven van hiányzójuk: Flamini, Mexés, Robinho, Gattuso, Ambrosini és Boateng sem léphet pályára vasárnap este kisebb-nagyobb sérülések miatt.

További mérkőzések:

Parma-Chievo
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1

Catania-Cesena
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 2

Bologna-Lecce
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1