Tenisz

Rod Laver egykori edzője 73 évesen is érti a szakmát

  • VNA

A 73 esztendős Larry Willens ugyan már nincsen benne a nemzetközi tenisz élet napi körforgásában, de így is tökéletes tanácsokkal szolgálhat az éljátékosok számára.

A közelmúltban véget ért US Open tenisztorna egyik nagy szenzációja volt a német Angelique Kerber menetelése. A 23 esztendős játékos egészen az elődöntőig menetelt Flushing Meadowsban (ott a későbbi győztes Samantha Stosurtól kapott ki), sikerei mögött pedig egy 73 esztendős tapasztalt tréner áll. Az Alexander Waske által edzett Kerber az utóbbi két hónapban az egykori férfi éljátékos, Rainer Schöttler akadémiáján teniszezik, de még ennél is fontosabb, hogy új mentál trénerrel dolgozik, aki elhiteti vele, hogy képes bárkit legyőzni.

Az immáron 73 esztendős Larry Willens nagyon bejött Kerbernek, az egykoron még a legendás Rod Lavert is segítő edző ugyanis naponta fél órát beszélt vele telefonon az amerikai bajnokság ideje alatt is. A rendszeres „önbizalom-kúrák” hatásosak voltak Kerber esetében is, aki a US Openre úgy tűnik leszámolt a korábban őt jellemző kisebbrendűségi érzésekkel, sikerei okán pedig a világranglista 92. helyéről egészen a 34. pozícióig jött előre. Willens hatása egyértelműen érződik Kerber játékán, nem is véletlen, ha az idős tréner a hírek szerint Offenbachban hamarosan személyesen is tiszteletét teszi a női tenisz újabb német üstökösénél.